Ara fa un any de l’entrada en vigor de la Norma de qualitat de derivats carnis amb la publicació del Reial Decret 474/2014, de 13 de juny, i amb aquest motiu s’ha obert un nou apartat dedicat a la qualitat de la carn i derivats carnis en el web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).
L’objectiu d’aquest nou apartat específic de carn i productes carnis és facilitar a les empreses del sector carni el compliment d’aquesta normativa i informar els consumidors de les diferents categories de qualitat en la carn i derivats i la comprensió de les indicacions obligatòries que han de constar en les etiquetes.
Així, per tal d’explicar-ho de manera clara i entenedora, l’apartat s’ha estructurat en subapartats que es poden identificar de manera visual per les icones que representen:
· Introducció, on es descriu l’objectiu de la informació de l’apartat
· Etiquetatge, on mitjançant unes fitxes explicatives es dóna orientació pas a pas per a la confecció d’una etiqueta i unes altres fitxes per a advertir dels errors més freqüents
· Aspectes crítics de qualitat, on es descriu els punts del procés d’elaboració a tenir en compte en relació a la qualitat
· Normativa, on es pot veure les principals disposicions normatives que regulen la carn i els derivats carnis
· Document d’interès, on es pot trobar documents interpretatius, guies, infografies, consultes , preguntes freqüents; i
· Actualitat, apartat on hom pot trobar noticies, jornades, cursos, etcètera.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.