Acte de signatura de conveni ICD IIEDG
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, i la directora de l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere (IIEDG), Susanna Tavera, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per impulsar la realització d’activitats conjuntes en l’àmbit dels estudis de gènere. La col·laboració es concretarà en l’organització de jornades i la divulgació dels millors treballs del Màster Oficial Interuniversitari en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania.
 
Amb l’objectiu de fomentar els estudis en temes de gènere i incorporar la seva perspectiva en el coneixement, l’ICD desenvolupa una línia de treball que fomenta la col·laboració amb les universitats per tal que la perspectiva de gènere estigui present a tots els nivells d’actuació del estudis i de la pròpia institució universitària. Actualment, l’ICD té signats convenis marc i/o específics amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona, la Universitat de Barcelona, i la Facultat de Dret de Universitat Autònoma de Barcelona. I està previst, properament, signar-ne amb la Universitat de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili.
 
L’IIEDG, creat amb el suport de la Generalitat de Catalunya, va nèixer aglutinant la col·laboració de diversos grups de recerca pertanyents a set universitats catalanes per reconèixer i institucionalitzar els estudis de dones i gènere en l’àmbit de la universitat. L’IIEDG afavoreix la interdisciplinarietat i està format per un equip nombrós de persones expertes pioner en el desenvolupament de projectes d’investigació finançats en convocatòries competitives d’àmbit autonòmic, estatal i internacional.
 
Aquesta actuació s’emmarca en el Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015 del Govern de la Generalitat de Catalunya que determina que cal avançar en el reconeixement de les aportacions de les dones a tots els àmbits de la societat i garantir la presència i la veu de les dones en el procés de construcció d’un model de societat equitativa on les capacitats i habilitats, tant dels homes com de les dones, siguin reconegudes com a necessàries i valuoses per a tota la ciutadania.