El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha organitzat diverses jornades i seminaris tècnics adreçats al sector agrari els propers dies arreu de Catalunya, dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2015, i col·labora i participa en altres.
Així, el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i conseller delegat executiu de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), ambdós organismes del Departament, serà l’encarregat, avui dimecres, 17 de juny, a partir de les 10:30 hores, de la benvinguda institucional a la jornada tècnica ‘La vitivinicultura en el segle XXI, el valor d'un paisatge’, que es durà a terme al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya VINISEUM (Plaça Jaume I,5), a Vilafranca del Penedès, i que clourà, a les 14:00 hores, el director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), també del DAAM, Josep Maria Monfort.
I el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, presentarà demà dijous, 18 de juny, a les 9:00 hores, participarà en la presentació de la ‘VII Jornada de l'Ametller’, juntament amb el director dels centres a Lleida, Simó Alegre, que al matí es desenvoluparà a l’Escola Agrària del DAAM a Les Borges Blanques, i a la tarda a la Finca de l’IRTA ‘La Pujada’, ubicada en la mateixa localitat.
Per la seva banda, avui dimecres, a les 11:30 hores, el director dels Serveis Territorials del Departament a Terres de l’Ebre, Pere Vidal, serà l’encarregat de presentar la jornada ‘L'assegurança de cítrics’, als Serveis Territorials del DAAM a Terres de l’Ebre (Carrer de Burgos, 17 – baixos), a Amposta.
A més, el director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Anton Ballvé, participarà el proper 26 de juny, a les 9:00 hores, en la presentació de la jornada que, sota el títol ‘Petjada de Carboni’, se celebrarà al Viver de Celleristes de Barberà de la Conca (Carrer Comerç, 2), en el marc de la VI Festa del Trepat.
I des de les 8:00 d’aquest matí, té lloc la jornada tècnica ‘La producció d'avellana a les comarques de Girona’ (VII Jornada nacional de l’avellana), una jornada tècnica de referència) que té com a punt de sortida i arribada l’IRTA – Mas de Bover (carretera Reus el Morell, quilòmetre 3,8), a Constantí, i el lloc de la trobada a Girona, a l’Escola Agrària Forestal (Casa Xifra, s/n), a Santa Coloma de Farners.
Altres jornades previstes:
Dimecres, 17 de juny de 2015
9:30 hores
Ajuntament de Queralbs
Plaça de la Vila, 3.
Queralbs
Dijous, 18 de juny de 2015
Barcelona
9:15 hores
Sala de Graus de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC)
Avinguda Diagonal 649, 1a planta.
Barcelona
Dijous, 18 de juny de 2015
9:15 hores
Escola agrària de Manresa
Avinguda Universitària, 4-6 (Aula 001 de l’edifici FUB).
Manresa
Restauració, gestió i avaluació de prats seminaturals – jornada de camp -
Divendres, 19 de juny de 2015
9:00 hores
Lloc de trobada: C. Teixeda, a l’entrada d’Hostalets d’en Bas.
Rupit i Pruit
Divendres, 19 de juny de 2015
18:00 hores
Sala d’actes de l’IES La Garrotxa
Carretera de Ridaura, 110.
Olot
Dimarts, 23 de juny de 2015
10:00 hores
Centre Tecnològic Forestal de Catalunya
Carretera Vella de Sant Llorenç de Morunys, quilòmetre 2.
Solsona
I el dia 27 de juny tindran lloc la segona jornada de camp de les ‘Sortides pràctiques d'etnobotànica i usos tradicionals’, que en aquest cas tindrà com a lloc de trobada l’aparcament municipal de Gualta (Carrer Daró), i la sortida serà a les 10:00 hores.
A més, els dies 17 i 18 de juny se celebra el seminari tècnic ‘Vida útil dels aliments Reglament CE 2073/2005’, partir de les 9:00 hores les dues sessions, que se celebraran a la Sala d’Informàtica dels Serveis Centrals del DAAM (Gran Via de les Corts Catalanes, 612-614), a Barcelona.
Finalment, i ja dins del Pla Anual de Formació Agrària del DAAM, val a dir que demà dijous, 18 de juny, a partir de les 9:00 hores, tindrà lloc la darrera de les tres sessions del Seminari d’especialització ‘Processat de fruites i hortalisses de IV i V gamma - Seminari d'especialització’, a Fruitcentre, al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), dins.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.