La directora general de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Àngela Seira, ha participat avui, al Mercat de la Concepció, a Barcelona, en l’inici de l’esmentada campanya, una iniciativa impulsada pel Gremi de Majoristes de Peix de Mercabarna conjuntament amb el Gremi de Peixaters de Catalunya i Fepromodel, amb la finalitat de donar continuïtat a la recuperació de la tradició de les musclades populars per Sant Joan que es van iniciar ara fa quatre anys.
És d’agrair l’interès que aquests col·lectius han dipositat en aquesta festa que ha convertit la iniciativa en una tradició. En la campanya ‘Revetlles d’estiu amb musclos i cava, productes catalans’ es repartiran 6.000 racions gratuïtes de musclos i 2.000 copes de cava en quatre mercats de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.
Des de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del DAAM es vol felicitar i es dóna suport a aquestes iniciatives que promouen sinèrgies entre diverses entitats del món de la gastronomia des de diferents vessants, com són els productors primaris, els comercialitzadors, els mercats municipals, l’hostaleria, i els elaboradors.
L’objectiu d’aquesta campanya és la recuperació de la tradició gastronòmica mediterrània de menjar musclos durant l’estiu, moment òptim de qualitat i maduresa d’aquest mol·lusc, i acompanyar-ho de cava.
Aquesta tradició contribueix a la promoció i difusió de la qualitat dels nostres productes amb el foment de la nostra tradició culinària i ajuda a reactivar l’economia del país.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.