Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern destina 11,5 milions d'euros a projectes innovadors per millorar la qualitat de l'ocupació i la cohesió social

query_builder   16 març 2010 14:32

event_note Nota de premsa

El Govern destina 11,5 milions d'euros a projectes innovadors per millorar la qualitat de l'ocupació i la cohesió social

  • La finalitat dels projectes, cofinançats pel Fons Social Europeu, és incidir en l’estabilitat de l’ocupació, el nivell de qualificació de les persones; la igualtat d’oportunitats i la integració dels col·lectius amb majors dificultats
  • També volen donar suport a l’impuls de sectors emergents i el foment de l’emprenedoria
El Govern ha acordat destinar 11,5 milions d’euros a la realització de projectes innovadors per a la millora de la qualitat de l’ocupació i la igualtat d’oportunitats en el treball, així com per a la realització de projectes ocupacionals i de desenvolupament local el 2010. Aquests recursos s’atorgaran mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
 
Els projectes, cofinançats pel Fons Social Europeu, hauran de ser innovadors, integrals i sostenibles en el temps, alhora que hauran d’abordar millores de les oportunitats d’ocupació, de la qualitat dels llocs de treball, de l’equilibri territorial i de la competitivitat de les empreses. Es prioritzaran els projectes d’àmbit supramunicipal, que treballin amb un nombre important de persones desocupades i en els quals participin diferents entitats públiques o privades.
 
La finalitat dels projectes subvencionables ha de ser la millora de la qualitat de l’ocupació a Catalunya incidint en aspectes com l’estabilitat de l’ocupació, el nivell de qualificació de les persones, la igualtat d’oportunitats i el foment de l’emprenedoria.
 
Les activitats incloses en els projectes subvencionables s’han d’inscriure en els quatre eixos establerts al Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2007-2013 de Catalunya, que són el foment de l’esperit empresarial i millora de l’adaptabilitat del personal, les empreses i l’empresariat; el foment de l’ocupabilitat, la inclusió social i la igualtat entre homes i dones; l’augment i millora del capital humà, i la promoció de la cooperació transnacional i interregional.
 
Els projectes hauran d’adequar-se a les prioritats següents:
 
  1. Desenvolupament de serveis específics per a l’ocupació, la formació i ajut en relació amb la reestructuració de sectors i empreses, i desenvolupament de sistemes d’anticipació de canvis econòmics i de futures necessitats de treball

  2. Estratègies integrades que afavoreixin la creació i la consolidació d’ocupació en sectors emergents.

  3. Estratègies i accions específiques que donin suport al treball per compte propi i a la creació d’empreses de qualitat, tenint en compte els col·lectius estratègics.

  4. Noves metodologies i actuacions integrals que promoguin canvis estructurals vers la igualtat d'oportunitats quant a noves organitzacions del temps de treball i la millora de la participació de les dones en àmbits de presa de decisió i sectors masculinitzats; així com en relació amb nous models de qualitat per a la inserció laboral de persones amb trastorn mental i per al col·lectiu de joves.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia