Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern destina 4,5 milions d'euros a la variant de Balaguer

query_builder   16 març 2010 14:50

event_note Nota de premsa

El Govern destina 4,5 milions d'euros a la variant de Balaguer

 
  • Els treballs de la via entre la C-12 i C-26 a Balaguer permetran evitar el pas per l’interior del nucli urbà
  • Les obres es licitaran el mes vinent
 
El Govern ha aprovat avui una inversió de 4,5 milions d’euros per a la construcció de la variant nord-oest de Balaguer, que connectarà la C-12 i la C-26 i facilitarà una connexió més directa en direcció a Àger tant als conductors procedents de Lleida, Menàrguens o Corbins, com als procedents d’Algerri, Alfarràs o l’Aragó.
 
Aquesta nova via, que donarà continuïtat a la variant sud, ja construïda, permetrà a aquests vehicles evitar el pas pel nucli urbà i, d’aquesta manera, millorar la seguretat viària i la mobilitat en aquest àmbit. Es preveu que les obres es licitin el mes vinent.
 
La futura variant tindrà dos quilòmetres de longitud: el seu traçat s’inicia al final de l’actual variant sud de Balaguer i discorre per l’oest del nucli fins a enllaçar novament amb la C-12. La carretera projectada té una amplada de 10 metres i està formada per dos carrils per a la circulació de 3,5 metres d’amplada i vorals d’1,5 metres cadascun.
 
En el seu recorregut, compta amb dos enllaços: l’enllaç inicial, ja construït en el marc de la variant sud, format per una rotonda a diferent nivell respecte del tronc de la C-26; i un enllaç final sobre l’actual C-12, que estarà format per una rotonda a nivell.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia