- Per al 50è aniversari, es crearà una comissió presidida pel conseller de Cultura, que tindrà com a objectiu potenciar l’havanera i la cultura popular com a motor econòmic
Avui s’ha presentat la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, que enguany arriba a la 49a edició, i que tindrà lloc aquest dissabte 4 de juliol. Hi prendran part els grups L’Arjau (Palafrugell), L’Espingari (Montcada i Reixac), Neus Mar (Palafrugell) i Port-Bo (Palafrugell). L'esdeveniment s'iniciarà, a les 22.30 hores amb les actuacions dels 4 grups participants, que interpretaran cinc cançons cadascun. Com és habitual, la vetllada finalitzarà amb la interpretació conjunta de La bella Lola i El meu avi.
A més, com és ja tradicional, un cop finalitzada la cantada, els grups oferiran concerts de proximitat a les tavernes de Calella de Palafrugell, per fer viure l’autèntic cant de taverna.
Han presentat la cantada el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluis Puig; el primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica Comerç, Turisme i Comunicació de l’Ajuntament de Palafrugell, Albert Gómez, i el director d'Institucions a Girona de CaixaBank, Josep Blanch.
Lluís Puig ha destacat que “malgrat que enguany se celebra la 49a edició ja es treballa en la propera, la 50a, per a la preparació de la qual es crearà una comissió presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que comptarà amb la participació activa del territori”.
En aquest sentit, Albert Gómez, de l’Ajuntament de Palafrugell, ha ressaltat que “la creació de la comissió tindrà dos objectius: donar més difusió al món de l’havanera i potenciar la cultura popular com a motor econòmic”.
Josep Blanch, per la seva banda, ha qualificat la Cantada “com un element molt rellevant per a la creació de riquesa al territori i per a la projecció del país”
La Cantada de Calella de Palafrugell és un dels esdeveniments més coneguts de Palafrugell. Aquest acte, que té els seus orígens l’any 1966 amb una trobada de cantaires a la taverna de Can Batlle, va tenir ja des de l’inici un gran èxit i això va obligar als organitzadors a repetir l’acte a la platja d’en Calau. A partir de l’any 1969, l’Associació d’Amics de Calella, organitzadora de la Cantada en aquell moment, va decidir traslladar-la a la plaça del Port Bo, on es celebra actualment.
Durant la tarda i nit, al passeig del Canadell i al carrer de Francesc Estrabau hi haurà un mercat d’artesans, i com en edicions anteriors, la Cantada podrà ser seguida en les pantalles gegants que s’instal·len a diferents punts del municipi, enguany situades al Canadell, Port Pelegrí, a la platja de Llafranc i a la plaça Nova de Palafrugell.
D’altra banda, el diumenge 5 de juliol, a la plaça del Port Bo, a les 20.30h, torna la iniciativa de “L’Hermós”, que presenta l’espectacle “Amars”, una proposta de música, teatre i dansa basat en el llibre “Llegendes de mar de la Costa Brava” de Miquel Martín. L’espectacle tindrà com a intèrprets: Gemma Carreras (veu solista), Pol Oñate (pianista i compositor), Toni Sellas (actor), Ester Bou (ballarina).
1