Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   30 juny 2015 12:59

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Departament de la Presidència
 
 
Francesca Guardiola i Sala, directora general de Relacions Exteriors
 
Nascuda a Santpedor l’any 1963.
 
Llicenciada en Filologia i Literatura Catalanes per la Universitat de Barcelona (UB) i màster en Gestió Cultural per la UB i la City University de Londres. Postgrau en Arts Teatrals obtingut a The Arts Educational Schools de Londres.
 
Entre 2003 i 2006 ha estat cap de Protocol del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Entre 2006 i 2011 ha estat cap de Relacions Institucionals del Parlament de Catalunya, institució on va entrar a treballar el 1984 i on va exercir de secretària de la vicepresidència, editora, correctora i tècnica de protocol.
 
Des de 2011 ha estat subdirectora general de Relacions Exteriors a la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, adscrita al Departament de la Presidència.
 
També ha treballat a l’Institut de Ciències Polítiques I Socials (ICPS), on s’ha encarregat de l’organització de seminaris i cursos, i on també ha exercit com a responsable d’edicions. En el camp de la gestió cultural i la lingüística, ha estat responsable de les relacions externes de l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET) i ha col·laborat als departaments de comunicació i màrqueting al Teatre Poliorama de Barcelona i l’Almeida Theatre de Londres. També ha treballat en un projecte europeu de desenvolupament d’un programari software en llengua catalana a la University of Strathclyde de Glasgow.
 
Carles Combarros Vilaseca, director del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat
 
Nascut a Santa Coloma de Gramenet l’any 1975.
 
Llicenciat en INEF per la Universitat de Barcelona (UB), màster en Direcció i Administració d’Empreses-MBA ESADE i màster en Direcció de Màrqueting per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
 
Durant gran part de la seva carrera professional s’ha dedicat al màrqueting esportiu.
 
Ha exercit com a venedor i formador de producte a Decathlon SA i com a international trainee a Schott Ibérica SA, dedicada a la fabricació i comercialització de productes tecnològics del vidre, abans de ser responsable de posicionament i rendibilitat de marca a Polar Electro Ibérica SA, empresa de tecnologia per a l’entrenament esportiu.
 
A nivell institucional, entre 2011 i 2015 ha estat tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Durant aquest període també ha presidit el Consell d’Administració de Grameimpuls SA i ha estat vocal del Consell d’Administració de Gramepark SA. L’últim any, ha exercit com a diputat adjunt de Cultura de la Diputació de Barcelona.
 
 
Departament de Governació i Relacions Institucionals
 
Francesc Esteve i Balagué, secretari general del Departament de Governació i Relacions Institucionals
 
Nascut a Martorell l’any 1970.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB), diplomatura de postpostgrau en Dret Urbanístic i en Gestió i Dret Local.
 
Entre 1995 i fins el 2008 ha estat secretari dels ajuntaments de Monistrol de Montserrat, Castellcir, Sallent i les Franqueses del Vallès.
 
Entre 2009 i 2011 ha estat gerent i cap de Gabinet de l’Alcaldia de l’Ajuntament de Premià de Mar. Des del 2011 i fins a l’actualitat ha estat coordinador general de l’Ajuntament de Mataró.
 
Secretari i tresorer de l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU), ha estat membre de la comissió d’experts per a la redacció de la Llei de governs i finances locals de Catalunya. Col·labora amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i forma part del Patronat de la Fundació Pi i Sunyer, d’Estudis autonòmics i locals.
 
Joaquim Ferrer i Tamayo, secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals
 
Nascut a Barcelona l’any 1964.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB) el 1998.
 
Comptabilitza els estudis amb la seva carrera professional en diversos departaments del despatx d'un agent de canvi i borsa de Barcelona (1998-2001).
 
Un cop acabada la llicenciatura, s'incorpora com auditor a la firma Price Waterhouse. Els darrers 20 anys ha estat adjunt a la gerència d'un grup d'empreses de proveïment de materials i serveis per al sector de la construcció.
 
En l’àmbit institucional, des de 1995 ha estat regidor de l'Ajuntament de Vilassar de Mar, municipi on ha exercit l’alcaldia entre 2007 i 2015. També ha estat diputat provincial a la Diputació de Barcelona des del 2007 i fins a l'actualitat. Des del 2011 és diputat delegat per a l'assistència i el govern local i vicepresident tercer, responsable de l'àrea de Territori i Sostenibilitat de l’ens supracomarcal.
 
Montserrat Mundi i Mas, directora d’Administració Local
 
Nascuda a Manresa l’any 1956.
 
Diplomada en Infermeria. Ha desenvolupat la seva vida professional en el món de la salut. Funcionària de carrera a l’Institut Català de la Salut, ha centrat la seva professió i vocació en l’àmbit de l’atenció primària, que ha intercalat amb períodes en què també ha desenvolupat tasques de gestió pública en Salut i en Gent Gran (ICASS – Institut Català d’Assistència i Serveis Socials).
 
En el terreny institucional ha estat regidora de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès (2003), tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis Personals i regidora de Serveis Socials, Salut Pública, Sanitat i Consum fins a l’any 2005. Entre 2007 i 2015 ha estat alcaldessa de Sant Quirze del Vallès.
 
Durant aquesta etapa ha participat activament en diferents comissions de treball del món local, i a les associacions municipalistes.
 
Des de 2011 és consellera comarcal del Vallès Occidental.
 
 
Departament d’Interior
 
 
Cèsar Puig i Casañas, secretari general del Departament d’Interior
 
Nascut a Valls l’any 1956.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1987).
 
Ha ocupat diversos càrrecs a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, com ara el de delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona (2000-2004). Abans, però, va ser cap del Servei Territorial de Joventut a Tarragona (1986-1989), cap del Servei Territorial de Defensa i Assessorament Jurídic a Tarragona (1988-1999), cap de la Unitat Territorial a Tarragona del Gabinet Jurídic de la Generalitat (1999-2005) i més endavant, el 2011, va ser nomenat director dels Serveis Territorials i Sostenibilitat.
 
Ha desenvolupat altres tasques dins de l’Administració, de tècnic de la Direcció General de Joventut, coordinador de l’Oficina Electoral a Tarragona a les eleccions al Parlament de Catalunya (1988), vocal de la Comissió Territorial d’Urbanisme a Tarragona, del Consorci d’Aigües de Tarragona i del Consell d’Administració del Pius Hospital de Valls. De 2002 a 2004 va ser director del Pla de Seguretat de la Indústria Química de Tarragona PLASEQTA.
 
En el terreny de la docència, ha estat professor de l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat (1990-2005); professor associat de la Universitat Rovira i Virgili (URV), del Departament de Dret Constitucional (2006-2011), professor de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col•legi d’Advocats de Tarragona (1992-2009) i professor del Màster d’Accés a l’advocacia (URV, 2009-2011), entre d’altres.
 
Joan Delort i Menal, director general de Protecció Civil
 
Nascut a Barcelona l’any 1957.
 
Llicenciat en Filosofia i Lletres (Geografia i Història) per la Universitat de Girona (1995) i diplomat en Criminologia per la Universitat de Barcelona (UB). Formació en Direcció de serveis policials per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (1984) i el Programa per a directius públics per IESE (2012).
 
Ha exercit diferents responsabilitats en l’àmbit de la seguretat pública. Ha estat cap de la policia local de Barberà del Vallès (1981-1983), de la policia local de Sant Feliu de Llobregat (1983-1985) i de la policia local de Girona (1986-1997). Ha estat subdirector general de Coordinació de les Policies Locals (1997-2000), director del Servei Català del Trànsit (2001-2003), secretari de Seguretat Pública (2007-2011), coordinador del sistema de seguretat pública de la Generalitat (2011). Entre 2011 i 2015 ha estat gerent de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.
 
En el terreny docent, entre 1985 i 2000 ha exercit de professor de l’Escola de Policia de Catalunya (diferents matèries de tècnica policial i gestió de serveis). Des de 2011 exerceix com a professor de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Entre 1987 i 1990 ha estat membre de la Comissió Tècnica de Coordinació de les Policies Locals de Catalunya i entre 1990 i 1992 assessor de l’Escola de Policia de Catalunya en matèria de funció i organització policial. Entre 1995 i 1997 ha coordinat un dels grups de treball del Forum Europeen pour la Securité Urbaine i el 1998 ha format part del Comitè Director de Trànsit del Departament d’Interior. També ha estat vicepresident de la Comissió de Seguretat Vial de Catalunya entre 2001 i 2003 i president de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, entre 2004 i 2007.
 
Ha rebut diverses distincions, com la Medalla al Mèrit Policial de l’Ajuntament de Barcelona (2000) i del Ministeri de l’Interior (2008 i 2010). També ha estat reconegut com a Officier de l’Ordre Nationale du Mérite de la República francesa (2012).
 
 
Maria Eugènia Domenech Moral, directora del Servei Català de Trànsit
 
Nascuda a València l’any 1959.
 
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB).
 
És advocada col·legiada en exercici des de 1982 a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, especialista en temes de transport, seguretat vial i accidents de trànsit. Ha centrat la seva activitat professional en l’àmbit de la responsabilitat civil, sinistres de trànsit i responsabilitat penal i en la defensa dels drets de les víctimes. S’ha especialitzat en temes de mobilitat i seguretat viària i en legislació de transport terrestre.
 
En l’àmbit formatiu, imparteix classes a l'Escola d’Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) sobre aspectes legals del transport en l'assignatura d'Enginyeria del Transport. També ha participat en la formació de formadors vials a la Federació d’Autoescoles de Catalunya i ha realitzat cursos per a empreses de transport i operadors logístics i de mercaderies perilloses (certificat d'aptitud professional, capacitació professional de transportistes i consellera de seguretat). Imparteix també cursos i conferències sobre legislació vial i transport, seguretat vial, prevenció d’accidents de trànsit, sobre les conseqüències per a les víctimes i els familiars i les seves necessitats i drets i sobre la resposta judicial i social.
 
Ha realitzat diferents treballs i estudis sobre la legislació que afecta el trànsit i la seguretat vial, com un estudi comparatiu de la legislació europea sancionadora de trànsit a Catalunya, França, Anglaterra, Itàlia i Alemanya (2005).
 
Forma o ha format part de diferents comissions i grups de treball sobre mobilitat i seguretat viària tant d’àmbit català com estatal, com la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària del Departament d’Interior, el Consell de Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. També ha format part del Grup d’Experts per a l’estudi de la reforma del barem d’indemnitzacions a les víctimes per accidents de trànsit de la Direcció General d’Assegurances del Ministeri d’Economia, com a experta i en representació de les principals associacions de víctimes. Ha exercit com a portaveu de les principals associacions d’àmbit estatal en la presentació de propostes per reformar el Codi penal, la Llei d’enjudiciament criminal, l’Estatut de la víctima o la Llei d’assistència jurídica gratuïta.
 
Des de 2004 és la presidenta de l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit P(A)T, de la qual forma part des de 1987. Ha estat vicepresidenta tercera de la Fundació Catalana de Seguretat Viària.
 
Jaume Domingo i Coll, director de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya
 
Nascut a Mollerussa l’any 1960.
 
Llicenciat en Geografia i Història a la Universitat de Barcelona (UB), diplomat d’Estudis Avançats (DEA) del Departament Geografia Humana de la UB i màster en Funció Directiva de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.
 
El 1990 inicia la seva col·laboració amb l’Escola de Policia de Catalunya com a coordinador de l’equip de professors de l’equip de Geografia i com a professor als cursos d’accés, de promoció i especialització professional per a policies. El 2002 s’incorpora a l’estructura de l’Escola amb l’encàrrec de coordinar projectes d’innovació docent per encarar els anys de les grans promocions del Cos de Mossos d’Esquadra i per assumir nous reptes en la formació de policies locals amb acords amb les diputacions de Tarragona, Barcelona i Girona. També inicia l’atenció a l’entorn formatiu de la seguretat privada d’acord amb les noves competències assumides amb l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 2006.
 
Entre 2011 i 2013 ha estat cap del Gabinet de Seguretat del Departament d’Interior on, entre d’altres, ha coordinat l’elaboració de l’Informe de Seguretat de Catalunya, l’Enquesta de Seguretat Pública, l’Enquesta de Seguretat i Convivència Escolar de Catalunya o la publicació de la Revista electrònica Apunts de Seguretat.
 
Ha realitzat treballs de recerca sobre temes relacionats amb territori i seguretat a nivell local per a l’Escola de Policia de Catalunya i a nivell nacional per a la UB. També ha realitzat projectes sobre la formació de la policia local amb la Diputació de Barcelona.
 
Des de 2014 és coordinador de Programes de Prospectiva de la Direcció General d’Anàlisi i Prospectiva del Departament de la Presidència. És també professor del Cos de Professors d’Ensenyament Secundari de la Generalitat i professor associat de Criminologia a la Facultat de Dret de la UB.
 
Federic Adan i Domènech, director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya
 
Nascut a Tarragona l’any 1973.
 
Doctor en Dret per la Universitat Rovira i Virgili (2001), va obtenir el títol de llicenciat en Dret a la Universitat de Navarra l’any 1996.
 
És professor agregat de Dret processal de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili i catedràtic habilitat per l’Agència Catalana per la Qualitat del Sistema Universitari Català. Anteriorment ha estat degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV (2009-2011), responsable dels estudis de Dret d’aquesta mateixa Facultat l’any 2009 i director del Màster d’Accés a l’advocacia organitzat per la URV i els Il·lustres Col·legis d’Advocats de Tarragona, Reus i Tortosa (cursos de 2009 a 2013). També ha estat coordinador del mòdul Dret processal del màster d’Assessoria jurídica de l’empresa de la URV de 2004 a 2006.
 
Ha participat en diversos projectes d’investigació i estades de recerca a diverses universitats estrangeres i catalanes.
 
Ha estat autor de diversos articles a revistes especialitzades i de capítols de compendis de dret processal, de publicacions derivades de congressos i ha participat en l’elaboració d’un diccionari jurídic.
 
Ha estat regidor de l’Ajuntament de Tarragona (2007-2011 i 2011-2015) i President del Consell Comarcal del Tarragonès (2011-2015).
 
 
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
 
Josep Maria Elorduy i Vidal, secretari general del Departament
 
Nascut a Xinzo de Limia (Ourense) l’any 1965.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB), magíster en Gestió i Dret Local per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), doctorand i cum laude pel seu treball d’investigació sobre la moció de censura a l’Administració local espanyola.
 
Ha desenvolupat la seva tasca professional a l’Administració local, on ha estat vinculat des de 1989. Ha exercit com a cap de Gabinet de la Presidència de la Diputació de Tarragona (1993/2002), cap del Gabinet de Planificació de la Diputació (2002-2007), director de l’Organisme Autònom de Desenvolupament Local de la Diputació de Tarragona (2007-2011), director tècnic del departament de recursos humans i polítiques actives d’ocupació de la Diputació de Tarragona i responsable de Planificació Estratègica de la Diputació de Barcelona (2013-2014).
 
Des de 2002 és professor associat de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i membre expert del grup de treball restringit de l’Oficina de Projectes de l’Arc Llatí, organització europea que agrupa diputacions espanyoles, diputacions catalanes, departaments francesos i províncies italianes.
 
Esther Peña de las Heras, directora general de Desenvolupament Rural
 
Llicenciada en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (1985-1990).
 
El 1992 s’incorpora al cos tècnic de veterinaris de la Generalitat de Catalunya.
 
Ha estat subdirectora general de Qualitat Agroalimentària, directora del Centre de Formació i Estudis Agrorurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i cap del Servei d’Organització. Fins a l’actualitat ha exercit com a subdirectora general de Gestió i Control d’Ajuts Directes.
 
Com a subdirectora general de Control i Ajuts Directes del Departament que gestiona els ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC), ha participat molt directament en les reunions de negociació de la nova PAC 2014-2020 i en la seva implantació a Catalunya.
 
Alfons Vilarrasa i Cagigós, director general d’Agricultura i Ramaderia
 
Nascut a Barcelona l’any 1957.
 
Llicenciat en Veterinària per la Universitat de Saragossa en l’especialitat de Medicina i Sanitat i diplomat en Sanitat. Especialista en cirurgia animal aplicada i experimental per la Universitat de Saragossa i en inseminació animal ramadera.
 
Ha desenvolupat diversos càrrecs al Departament d’Agricultura en l’àmbit de la salut animal i als serveis territorials. Ha estat subdirector general de Producció Agroalimentària i també de Ramaderia. Al Departament de Salut ha exercit com a director de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA).
 
Joan Girona i Gomis, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries
 
Nascut a Barcelona l’any 1955.
 
Enginyer agrònom per la Universitat Politècnica de Catalunya (1984), doctor enginyer agrònom per la Universitat de Lleida (1994) i MSc in Horticulture per la University of California, Davis (1989).
 
Des de 1986 és investigador científic a l’IRTA, especialitzat en la caracterització de l’afectació que l’estrès hídric pot tenir sobre les plantes i la seva capacita productiva, l’estudi i l’aplicabilitat d’estratègies de reg deficitari controlat i sobre com es pot millorar l’eficiència productiva de l’aigua.
 
Des de 1994 és co-coordinador del grup de treball IRTA-UCDavis en el reg eficient en espècies llenyoses i des de 2010 dirigeix el Programa Ús Eficient de l’Aigua de l’IRTA.
 
Membre del Comitè de Gestió de REGMED (2008-2010), ha organitzat congressos científics como el VIII International Symposim of Peach (2009)(ISHS) o el III International Symposium on Irrigation of Horticultural Crops (2105). També és membre del Comitè d’Avaluació dels Programes ARIMNET i ARIMNET2. A més, ha format part del grup SCAR de la UE (2010-2011), del Fòrum Copenhaguen sobre Orientació del programa H2020 (2011), del grup d’experts en reg del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat (2012-2014). IP del Grup IRTA en el Projecte RIDECO-CONSOLIDER (2007-2012). Ha participat com a convidat en diverses reunions de l’International Rosemberg Forum on Water Policies”. Membre del Grup Operatiu “EIP-Agri: Water.
 
En el terreny docent, ha estat professor adjunt de la UdL (2011-2015) i ha exercit com a professor de cursos especialitzats en diferents universitats espanyoles i de diferents països.
 
Raquel Sistaré i Lanas, directora de Serveis
 
Nascuda a Barcelona l’any 1958.
 
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) el 1982. Diplomada en Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE (2014) i diplomada en Desenvolupament Directiu per ESADE (2000).
 
Té una àmplia trajectòria professional a l’Administració de la Generalitat, on des de 1982 presta els seus serveis. Ha ocupat diferents càrrecs vinculats a l’àmbit de la gestió dels recursos humans de diversos departaments.
 
Actualment era subdirectora general de Recursos Humans i Administració al Departament de Benestar Social i Família.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia