Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   30 juny 2015 13:22

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
 
Modificació de l'estructura del Departament de Governació i Relacions Institucionals per adaptar-lo als canvis del Consell Executiu
 
El Consell Executiu ha aprovat la modificació del decret que determina l'estructura i les funcions de les diferents unitats del Departament de Governació i Relacions Institucionals, per adaptar-lo als darrers canvis al Consell Executiu, amb els nomenaments de la consellera de Benestar Social i Família com a vicepresidenta del Govern i de la nova titular de Governació i Relacions Institucionals. El Consell Executiu també ha aprovat la modificació del decret que regula el Consell per a l'Impuls i l'Ordenació de la Reforma de l'Administració, que s’ha adaptat als canvis al Govern. Es tracta de l’ens encarregat d’avaluar la situació de l’Administració de la Generalitat i les seves entitats instrumentals sota criteris de simplificació i eficiència i definir i planificar les actuacions per racionalitzar i optimitzar els recursos necessaris per al funcionament de l’Administració i el seu sector públic.
 
Subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya per ampliar el dipòsit controlat de Berga-Cercs, que es troba al final de la seva vida útil
 
El Consell Executiu ha autoritzat l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) a concedir una subvenció directa al Consell Comarcal del Berguedà per ampliar el dipòsit controlat de Berga-Cercs per un import màxim de 364.921,49 euros. L’actuació és necessària per ampliar la instal·lació, que es troba al final de la vida útil, garantint la capacitat de deposició de residus.
 
Aquesta serà la novena fase del projecte constructiu de l’abocador, en funcionament des del 1996, que s’ha anat adequant en funció de les necessitats de deposició. La construcció va anar a càrrec de l’ARC i de fons provinents de la Unió Europea, que també va finançar el 80% de la construcció d’un nou vas i una planta de transferència per a la fracció orgànica dels residus municipals l’any 2009.
 
Suport a l’edició de 2015 del Mercat de Música Viva de Vic
 
El Consell Executiu ha acordat concedir una subvenció per un import màxim de 353.000 euros a l’Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic per a la realització de l’edició 2015 del Mercat de Música Viva de Vic, que tindrà lloc del 17 al 20 de setembre.
 
Per al Departament de Cultura, el Mercat de Música Viva de Vic forma part dels mercats estratègics de les arts escèniques i de la música a Catalunya. Aquests mercats són fonamentals per dinamitzar les diferents disciplines artístiques, ja que afavoreixen la contractació i impulsen la creació de públics. A més, tenen un paper estratègic com a espais de trobada i d’intercanvi, com a plataformes idònies per presentar noves propostes i per fomentar els contactes professionals.
 
Convocatòria de subvencions per a projectes de recerca en promoció de la pau
 

El Consell Executiu ha autoritzat destinar 40.000 euros per atendre la convocatòria 2015 de subvencions per a projectes de participació en xarxes i de recerca en promoció de la pau. La línia d’ajuts la convoca l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), que té com a finalitat promoure la cultura de la pau a Catalunya i al món, facilitar la resolució pacífica i la transformació dels conflictes i fer que Catalunya tingui un paper actiu com a agent de pau. L’ICIP és un organisme públic de caràcter institucional, independent del Govern i de les entitats privades i amb personalitat jurídica pròpia.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia