El conseller de Justícia, que va participar ahir al vespre en la celebració de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, al Col·legi d’Advocats de Manresa, ha assegurat que, si Gallardón hagués ampliat la plantilla judicial, Justícia hauria proporcionat nous equipaments i més personal

 

 

El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ahir al vespre va participar en la celebració de Sant  Raimon de Penyafort, patró dels advocats, al Col·legi d’Advocats de Manresa, ha recordat que a Catalunya ara tenim al voltant de 750 jutges i que, “si volem ser un país avançat d’Europa en l'àmbit judicial”, no només ens hem d’emmirallar en aquests països, sinó que cal tenir “els instruments d’estat necessaris per fer-ho”. “Si els tenim, ho farem”, ha afirmat el titular de Justícia.
 
En la seva intervenció, Germà Gordó ha insistit que “el que intentem fer cada dia, colze a colze amb els operadors jurídics i judicials, és millorar la justícia i l’Administració de justícia”. A aquesta qüestió, Gordó s’hi ha referit també fent una crida a “continuar treballant conjuntament, entre tots, com s’ha treballat des del primer moment a Catalunya”.  
 
En aquest sentit, el titular de Justícia ha explicat que, en una de les primeres trobades amb el llavors ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, el va emplaçar a ampliar la plantilla de jutges i magistrats a Catalunya, de 750 aproximadament a 1.000. “De fer-ho –ha manifestat Gordó–, jo hauria posat el personal i equipaments necessaris” perquè els nous jutjats poguessin treballar. Però, tal com ha dit, “això no s’ha fet”. Tot i així, el conseller Gordó ha explicat que el Departament està treballant en el Llibre blanc de la justícia, un encàrrec de l’Observatori de la Justícia, en el qual “tornarem a insistir que a Catalunya necessitem 1.000 jutges i magistrats”.
 
En les seves paraules, el titular de Justícia també ha fet repàs d’algunes de les modificacions legislatives que ha tirat endavant el Govern de l’Estat, com el Codi penal i la reforma de la justícia universal. Sobre aquesta reforma, segons Germà Gordó, “el que han aconseguit és que no sigui justícia i no sigui universal, perquè ha fet possible que, per exemple, determinats delictes i botxins no es puguin perseguir”. I, al mateix temps, ha insistit que tirar endavant lleis com aquesta “és contrari a la justícia, a la justícia amb majúscules”.
 
Com és  habitual, el conseller de Justícia ha tingut paraules de felicitació per als nous togats i per a aquells advocats manresans que celebraven 25 anys de professió, així com per al jutge Ramon Landa, que ha estat reconegut també amb una menció. A tots ells i al conjunt dels assistents, els ha remarcat que a Catalunya s’ha avançat molt en la implantació de l’expedient electrònic i que, per això, “som al capdavant de tot l’Estat”. I, alhora, els ha emplaçat a “aplicar el dret d’acord amb la realitat de l’entorn”.
                            
 
4 de juliol de 2015