La Comissió Europea ha publicat l’informe anual ‘The Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) corresponent a l’any 2014, en el qual es detalla que durant el 2014 hi va haver 60 casos d’interacció entre autoritats competents relacionades amb el frau alimentari en el Sistema Food Fraud Network (Xarxa de fraus alimentaris).
 
La majoria de les no conformitats comunicades corresponen a defectes d’etiquetatge tals com la data límit de durabilitat, addició d’aigua i d’ingredients no declarats, substitució de les espècies emprades per la indicació en l’etiquetatge d’altres de més valor econòmic, i falsificació de certificats o documents
 
Els productes carnis, els productes a base de peix i la mel, en aquest ordre, són els productes en els quals hi ha hagut més intercanvis de comunicacions en la xarxa RASFF relatius al frau alimentari. No es pot treure conclusions d’aquestes dades perquè hi ha casos de frau alimentari que no impliquen diversos països i tenen incidència únicament en un nivell estatal i, per tant, no són comunicats en aquesta xarxa. A través del sistema RASFF es va identificar 32 casos com a potencialment relacionats amb el frau, dels quals 24 van ser tramesos com a notificacions RASFF.
 
La Comissió està actualment finalitzant les tasques per a equipar la xarxa sobre frau alimentari per a dur a terme el maneig dels casos de frau alimentari i es preveu que l’eina per a realitzar aquest maneig estigui operativa el segon semestre d’enguany.
 
Enllaç de l’informe:
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.