TES
El conseller Vila, al mig, aquesta tarda al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
  • El conseller de Territori i Sostenibilitat ha fet avui la primera visita a un parc natural des que el Departament ha assumit les competències de biodiversitat
  • L’acord amb el Cercle Euram de la Garrotxa preveu establir sinèrgies i col·laboració per impulsar accions conjuntes que beneficiïn el parc i tot el territori
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha fet avui la primera visita a un parc natural des que el Departament va assumir les competències de biodiversitat i, per tant, també la gestió dels espais naturals de Catalunya. Vila ha fet un recorregut pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i ha anunciat la propera formalització d’un acord de col·laboració i mecenatge amb el teixit empresarial de la comarca per promoure aquest espai natural.
 
En aquest sentit, l’Associació Cercle Euroregió de l’Arc Mediterrani Garrotxa (EURAM) i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa preveuen impulsar accions conjuntes que beneficiïn el parc i tot el territori. Aquestes accions aniran des de les relatives a la conservació i valorització de l’entorn natural a les col·laboracions concretes de mecenatge o esponsorització, entre d’altres.
 
El conseller Vila ha manifestat la voluntat del Departament de Territori i Sostenibilitat d’estendre aquest tipus d’acords a altres parcs naturals catalans perquè “és una bona manera de millorar la seva promoció i que tinguin una major implicació amb el seu territori”. Vila ha indicat que “els parcs tenen una primera funció, que és la de protegir el medi, però al mateix temps han de ser elements dinamitzadors de l’economia local, i una bona manera de fer-ho és a través de l’establiment de complicitats amb totes aquelles persones, empreses i entitats que hi estan compromeses”.
 
Aquesta coordinació pot ser clau per contribuir a un desenvolupament socioeconòmic sostenible del territori des del punt de vista del patrimoni natural i del seu model de gestió. Precisament, a la Garrotxa s’ha avançat considerablement amb les empreses del sector turístic, amb més de 50  d’acreditades, i s’està treballant també amb el sector agrari.
Aquest tipus d’acords ja són habituals en diferents espais naturals i en l’àmbit del paisatge a nivell europeu. A Catalunya, per exemple, les Cartes del Paisatge són acords voluntaris publicoprivats per conservar i gestionar els valors ambientals d’un territori.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 193

Foto

Foto
JPG | 3636