Amb motiu de la presentació de la Guia per a la prevenció del frau alimentari, el passat 10 de juliol es va organitzar una Jornada informativa al Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.
El frau alimentari està en el punt de mira del consumidor i la seva lluita i prevenció és una prioritat per a la indústria i l’administració. Amb aquesta jornada s’ha pogut mostrar la tasca de control oficial que es fa des del DARP i la tasca d'autocontrol de qualitat que es fa des del sector i, a la vegada, presentar una eina, d'aplicació voluntària, per a la gestió i prevenció del frau, entenedora i adaptable a la realitat de cada empresa.
La jornada ha estat presentada per la subdirectora general d’Inspecció i Control Agroalimentari del DARP, Glòria Cugat, i a continuació s’ha fet la presentació de la Guia, elaborada per Premiumlab, per a la prevenció del frau alimentari, a càrrec de la màster en Seguretat Alimentària, Adriana Fernandez.
Tot seguit, s’ha donat pas a una Taula rodona, en la qual s’han tractat els temes següents: Implantació de la Guia. Objectius i Beneficis de la Guia. Visió pràctica de la integració de la Guia en un Sistema de Gestió de Qualitat i Seguretat Alimentària. Hi han participat: la directora de Garantia de Qualitat i Seguretat Alimentària de Premiumlab, SL, Montserrat Sibera; la inspectora agroalimentària de la Subdirecció General d’Inspecció i Control Agroalimentari del DARP, Maria Rosa Biel; i la cap de Disseny de Control de Qualitat i Seguretat Alimentària de Laboratorios Ordesa, SL, Teresa Garcia.
La Jornada ha finalitzat amb un torn de paraules, en el qual han intervingut molts dels participants i que ha generat un interessant debat sobre diversos aspectes relacionats amb el frau alimentari i en particular sobre la complexitat de la seva gestió i prevenció per part de la indústria i de l'administració.
Amb aquesta Jornada s’ha volgut donar una eina més per a tècnics i professionals d’empreses del sector alimentari, i especialment, per a directors i responsables de Qualitat i per a totes aquelles persones implicades en el control de qualitat dels productes alimentaris. Una eina que pot ser de gran utilitat com a pauta a seguir per a la prevenció del frau alimentari.
La Guia per a la prevenció del frau alimentari està disponible a http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/alimentacio/etiquetatge-aliments/etiquetatge-obligatori-aliments/actualitat/
1