La seu de la Generalitat a Girona serà un dels 14 punts de Catalunya on aquest proper dissabte 18 de juliol es podrà seguir la projecció en diferit de l’òpera “La traviata” que aquell mateix vespre es representarà al Gran Teatre del Liceu a Barcelona. Aquesta acció s’emmarca en el projecte Liceu a la Fresca que el Gran Teatre del Liceu promou amb la voluntat d’apropar l’òpera als municipis catalans i de fer arribar l’òpera a públics nous i diversos.
 
La projecció de l’òpera es podrà seguir a Girona des del Passatge Arístides Maillol de la seu de la Generalitat, just al costat d’El tors de Venus, on s’instal·larà una pantalla gran. De la transmissió en té cura Televisió de Catalunya, que col·labora amb l’activitat Liceu a la Fresca amb la transmissió pel 33 de l’òpera i la difusió del senyal perquè es pugui seguir de manera simultània per totes les localitzacions a partir de les 10 del vespre. Mitja hora abans, a dos quarts de 10 del vespre, el 33 obrirà la seva programació en directe des de la Platja de Sant Sebastià de Barcelona.
 
Els altres emplaçaments catalans on dissabte, i en el marc del projecte del Liceu a la Fresca,  es podrà fer el seguiment de la projecció de “La traviata” són el Palau Robert i la Plaça del Mar-Port de Barcelona de Barcelona, Cervera, Igualada, L’Espluga del Francolí, Lleida, Martorell, Puigcerdà, Tordera, Tortosa, Valls i Vielha.
 
Sobre La traviata
 
La traviata de Giuseppe Verdi és considerada una de les òperes més grans del repertori operístic mundial. El director d’escena i responsable de la coproducció Teatre del Liceu, Scottish Opera (Glasgow), Welsh National Opera (Cardiff) i Teatro Real (Madrid) és David McVicar, que dirigeix aquest drama operístic basat en la novel·la “La dama de les camèlies” d’Alexandre Dumas fill. La direcció musical és d’Evelino Pidó.
 
Aquesta producció de La traviata relata la història de la Violetta, una cortesana que recorda la seva vida al llit de mort. L’espectacle, un atac directe a la hipocresia de la societat, és a la vegada una exaltació a la vida i a les virtuts humanes, com la generositat, la compassió, el sacrifici i l´amor, que es veuen frustrats pel judici implacable d’una societat classista.