Direcció General de Comunicació

Altres Acords

Altres acords de Govern

query_builder   21 juliol 2015 15:46

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern


 
Es destinen 400.000 euros per a l’organització de la 35a edició de FiraTàrrega
 
El Govern ha acordat destinar, mitjançant una subvenció exclosa de concurrència pública, 400.000 euros per a l’organització de la 35a edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, FiraTàrrega.
 
La Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega és el mercat de teatre més important del sud d’Europa i, alhora, la primera plataforma de difusió del teatre català, especialment d’aquell teatre més directament interessat en gires i circuits. La Fira de Tàrrega ha treballat amb rigor durant més de trenta anys i és aquest rigor el que genera la confiança en el seu futur.
 
Aquest 2015, la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega se celebrarà del 10 al 13 de setembre, hi haurà 60 companyies programades i uns 30 espais escènics, amb un aforament d’unes 28.000 localitats. Pel que fa als professionals, més de 1.500 persones s’acrediten en cada edició, dels quals el 25% són internacionals.
 
Aprovats els nous Estatuts del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida i del Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona
 
El Govern aprova els nous Estatuts del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida i del Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Els Estatuts s’adeqüen a la normativa de racionalització del sector públic i altres mesures de reforma administrativa.
 
El Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida té com a objecte gestionar el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida i promoure i difondre els valors patrimonials, històrics, científics i convivencials que el conjunt monumental ha atresorat a través de la seva història.
 
La principal novetat en els Estatuts és que el Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida passa a adscriure’s a l’Ajuntament de Lleida i a regir-se per la normativa local. Així doncs, se sotmet al règim pressupostari i de comptabilitat pública establert a la normativa aplicable als ens locals i a la normativa que sobre la matèria estableixi l’Ajuntament de Lleida, amb tots els seus efectes. A la vegada, se suprimeix el caràcter rotatori de la Presidència del Consorci i passa a exercir-la l’alcalde o alcaldessa de Lleida.
 
D’altra banda, amb la nova regulació que estableixen els Estatuts del Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, aquest passa a estar adscrit a l’Ajuntament de Barcelona i es regeix pel règim pressupostari, de compatibilitat i control aplicable a la corporació local.
Creat el Comitè de Coordinació de la Generalitat al territori per optimitzar i racionalitzar el funcionament de les seus corporatives de Girona, Tortosa i Manresa
 
El Consell Executiu ha aprovat la creació del Comitè de Coordinació de l’Administració de la Generalitat al territori, un òrgan interdepartamental de caràcter temporal que aprovarà, impulsarà i executarà les adequacions organitzatives i funcionals necessàries a les diferents seus corporatives que la Generalitat té ubicades al territori.
 
El Govern considera que la posada en marxa dels projectes de seus corporatives de l’Administració de la Generalitat a Tortosa i Manresa requereixen, per la seva complexitat i envergadura, disposar d’una instància que actuï com a òrgan de decisió i que garanteixi l’adequada evolució dels projectes.
 
En aquest sentit, i atesa la bona experiència del Comitè de Coordinació de l’Administració de la Generalitat a Girona, l’Executiu considera oportuna la creació d’un Comitè de Coordinació de l’Administració de la Generalitat al territori d’abast general que englobi les mateixes funcions que tenia el Comitè de Girona i que, a la seva vegada, actuï com a impulsor dels projectes de seus corporatives en el territori.
 
La integració de dependències de la Generalitat en el territori s’emmarca en una estratègia del Govern de racionalitzar la despesa immobiliària i d’optimitzar els espais ocupats pels serveis administratius. En aquest sentit, el Govern va aprovar el 2013 el Pla de racionalització i optimització d’espais públics ocupats pels serveis administratius de la Generalitat de Catalunya.
 
Transports assumeix les competències en matèria sancionadora que fins ara tenia FGC
 
El Govern ha aprovat atribuir als Serveis Territorials de Transport les competències relatives al règim sancionador que fins ara tenia encomanades Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en la seva xarxa de transport ferroviari en compliment de la Llei 3/2015, de l’11 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives. Aquesta Llei té una incidència important en l’operativa de la tramitació dels expedients sancionadors corresponents, fent aconsellable que es deixi sense efecte l’atribució a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de les facultats relatives a la seva instrucció, que passen a correspondre al Servei Territorial de Transports competent del Departament de Territori i Sostenibilitat.
 
Aquest canvi en l’operativa de la tramitació dels expedients sancionadors en matèria de transports per carretera, ferroviari, per cable, marítim i aeri permetrà aconseguir una eficiència i eficàcia majors.
Actualitzat el catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui la modificació del Decret 240/2004, de 30 de març, d’aprovació del catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya, així com també l’esmena de diversos reglaments en matèria de joc, per tal d’adequar aquest catàleg a les noves normatives que s’han aprovat darrerament.
 
Una de les principals modificacions consisteix en l’adaptació del catàleg de jocs i apostes a la Llei 6/2014, relativa als centres recreatius i turístics, que autoritza fins a un màxim de 6 casinos en el centre recreatiu i turístic de Vila-seca i Salou, a més dels 4 ja autoritzats a Catalunya.
 
D’altra banda, se suprimeixen totes les referències a les màquines recreatives de tipus A que apareixen a la normativa actual, en compliment de la Directiva europea de serveis, que no les considera màquines de joc, sinó de lleure.
 
L’actualització del catàleg inclou l’establiment d’un nombre màxim d’autoritzacions de salons de joc a Catalunya i el fixa en 126, així com també la implantació d’un règim de distància mínima entre aquests salons de joc (1.000 metres). De la mateixa manera que es fa amb altres establiments de joc, es pretén evitar la concentració de salons en una mateixa zona per protegir la seguretat i la salut dels ciutadans, i especialment d’aquells col·lectius més vulnerables. D’altra banda, amb aquesta modificació, es permet la possibilitat de practicar el bingo electrònic en els salons de joc.
 
Finalment, se suprimeix la modalitat de rifa per interès particular -és aquella rifa que no destina els guanys ni a causes benèfiques, ni a finalitats de reconeguda utilitat pública- per evitar perjudicis econòmics importants als organitzadors i usuaris.
 
 
El Govern aprova la modificació dels estatuts d’Ivàlua
 
El Govern ha acordat ratificar la modificació dels estatuts del Consorci Ivàlua, que va aprovar el Consell Rector el mes d’abril passat, amb l’objectiu d’actualitzar i millorar alguns aspectes del seu funcionament. Els nous estatuts estableixen l’adscripció d’aquesta entitat de dret públic a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Economia i Coneixement, i preveuen la inclusió dels comptes en els pressupostos de la Generalitat i la supervisió financera per part de la Intervenció General, d’acord amb la regulació dels consorcis segons els canvis en la normativa estatal.
 
Ivàlua va ser creat l’any 2006, a iniciativa del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya juntament amb la Diputació de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Jaume Bofill, que se’n va separar a petició pròpia el febrer d’enguany. Els nous estatuts adapten els òrgans de govern a aquesta nova composició. Així, el Consell Rector del Consorci estarà format per un president, nomenat pel Departament d’Economia i Coneixement; un vicepresident, designat per la Diputació de Barcelona; quatre vocals de la Generalitat, dos del Departament, un del Consell Interuniversitari de Catalunya i un del CTESC; dos vocals de la Diputació, i un de la UPF.
 
Inspirat en iniciatives de països angloxasons o nòrdics, la finalitat d’Ivàlua és promoure l’avaluació de les polítiques públiques a Catalunya i dur a terme actuacions d’anàlisi, assessorament i formació per encàrrec d’altres administracions i entitats sense ànim de lucre. En aquest sentit, els estatuts defineixen el consorci com un mitjà propi instrumental al servei de les entitats que en formen part i fixa les tarifes que hauran d’abonar els usuaris pels serveis que presti.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia