Direcció General de Comunicació

Catalunya tindrà un paper destacat en el projecte europeu de turisme sostenible SeaEurope

Se centrarà en una ruta transnacional de turisme sostenible que connectarà diferents destinacions europees del litoral

query_builder   23 juliol 2015 13:41

event_note Nota de premsa

Catalunya tindrà un paper destacat en el projecte europeu de turisme sostenible SeaEurope

Se centrarà en una ruta transnacional de turisme sostenible que connectarà diferents destinacions europees del litoral

  • Catalunya participa en aquest projecte al costat d’altres regions europees d’Espanya, Regne Unit, Irlanda, Itàlia i Croàcia
Presentació del projecte europeu de turisme sostenible SeaEurope

El secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres, i la directora general de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola, han presentat avui el projecte europeu de turisme sostenible Sea Europe, en el qual Catalunya tindrà un paper destacat. Els acompanyaven el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, i la directora del projecte, Julia Vera.

 

El projecte SeaEurope se centrarà en la construcció d’una Ruta Transnacional de turisme sostenible que connecti diferents destinacions europees del litoral. Es tracta de destinacions que ofereixen una rica biodiversitat marina, i en les quals es pot gaudir de manera responsable i sostenible d’esports aquàtics i d’activitats al litoral (busseig, snorkeling, caiac, senderisme, etc).
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha explicat que “el projecte SeaEurope lliga amb una de les nostres prioritats, que és el turisme de natura, i especialment de natura al litoral, que suposa un valor afegit al turisme de sol i platja tradicional, al qual no podem renunciar però del qual no podem ser esclaus, i ens encamina cap a un model de qualitat i sostenibilitat que és el model de turisme al qual aspirem”. Torres també ha volgut destacar que “és cert que estan emergint noves destinacions competidores, però també nous mercats turístics, i hem d’estar atents a captar aquests nous clients. Els turistes asiàtics i americans difuminen la diversitat europea ràpidament, per tant projectes com el SeaEurope que ofereixen la possibilitat de crear oferta transeuropea ens poden ajudar a posicionar-nos en aquests nous mercats”.
 
SeaEurope és una iniciativa conjunta en la qual Catalunya participa al costat d’altres regions europees d’Espanya, del Regne Unit, d’Irlanda, d’Itàlia i de Croàcia. En aquest sentit, la directora general de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola, ha recordat que “el projecte SeaEurope s’emmarca en un dels programes més emblemàtics de la Unió Europea, el COSME, que aposta per dinamitzar la competitivitat empresarial i per fonamentar l’emprenedoria”. També ha destacat que “projectes com aquest ens ajuden a situar Catalunya com a soci de referència dins la Unió Europea” i ha encoratjat a tot el país “a fer ús dels fons de finançament europeus com a mecanisme per a internacionalitzar-se i donar a conèixer l’excel·lència del nostre país arreu del món”.
 
Les institucions i empreses europees implicades en el SeaEurope són:
 
·         Travelecoology (Coordinadora del projecte) - www.travelecoology.com
·         Causeway Coast & Glens Heritage Trust - www.ccght.org
·         Consell del Comtat de Donegal - www.donegalcdb.ie
·         Agència Catalana de Turisme - www.act.cat
·         SUBMON - www.submon.org
·         Àrea Protegida de Portofino Marine - http://www.portofinoamp.it
·         Ciudad de Pula - www.pula.hr
·         Turmares - www.turmares.com
 
El projecte SeaEurope oferirà informació sobre les millors destinacions europees del litoral, els llocs europeus d’interès natural, els hàbitats més destacats i les experiències turístiques més punteres. Tot amb l’objectiu que els visitants puguin gaudir del contacte amb les espècies marines en el seu medi natural d’una forma responsable, mentre aprenen sobre turisme sostenible i ecologia i participen dels esforços per preservar-les.
El consorci del projecte treballarà en el desenvolupament d’eines de màrqueting i d’estratègies innovadores que permetran a les destinacions i als proveïdors d’experiències millorar el seu posicionament en el mercat. Així mateix, s’organitzaran jornades de formació i es crearan materials de difusió per donar suport a operadors turístics que vulguin integrar pràctiques sostenibles en el dia a dia del seu negoci.
El projecte doncs, preveu aportar els següents resultats:
 
·         Una xarxa europea de més de 100 agents (estacions nàutiques, agències de viatges, allotjament, empreses del sector turístic, oficines de turisme, instituts de recerca, etc).
·         Un mapping de tots els recursos naturals del medi marí, i la seva biodiversitat, dels participants en el projecte, inclosa Catalunya, així com el recull de totes les activitats i experiències turístiques de la costa.
·         Una portal on-line que recollirà tots els recursos naturals vinculats al medi marí i litoral de les regions participants en el projecte, i també les activitats i experiències turístiques que s’hi realitzin.
·         Com a mínim, tres nous paquets turístics vinculats a les activitats aquàtiques i sostenibles, entre els diferents participants de la Ruta.
·         Accions de promoció turística per donar visibilitat a la ruta, mitjançant publicacions, el portal web i a la participació en esdeveniments turístics rellevants.
·         Jornades de formació de turisme sostenible, sobre la comercialització de productes turístics sostenibles vinculats a la natura i a la biodiversitat.
·         Una guia que integrarà per primera vegada la ciència ciutadana en l’activitat turística i que ajudarà a la investigació científica.
·         Es realitzarà un manual de bones pràctiques pel sector turístic.
 
SeaEurope compta amb el suport de l’Agència Europea per a la petita i mitjana empresa (European Agency for Small and Medium Enterprises – EASME) de la Comissió Europea. El projecte es podrà seguir a les xarxes socials a través del hashtag #wildseaeurope.
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twiter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom

1  

Imatges

Foto de la presentació

Foto de la presentació 840

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia