• Les 6 entitats beneficiàries són Escoltes Catalans, Esplais Catalans (Esplac), la Fundació Catalana de l’Esplai, els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, la Fundació ere Tarrés i la Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai
El Govern ha acordat destinar 4.502.500 euros a les actuacions que sis entitats d’infants i joves desenvolupen en l’àmbit de l’educació en el lleure, el civisme, l’associacionisme, el reforç del voluntariat i la promoció de la cohesió social. Aquesta quantitat es distribuirà entre Escoltes Catalans, Esplais Catalans (Esplac), la Fundació Catalana de l’Esplai, els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, la Fundació Pere Tarrés i la Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai.
 
Els ajuts s’emmarquen en el desplegament de l’acord que les sis entitats beneficiàries i la Generalitat van subscriure el 2012 en relació amb l’educació en el lleure. En els darrers anys, els convenis anuals que regulen la concessió de les subvencions han permès, a més, incorporar el foment d’actuacions per combatre els efectes de la crisi en la infància i l’adolescència.
 
Amb l’acord adoptat avui pel Govern es corrobora la voluntat de continuar aquesta col·laboració amb les entitats, mantenint el foment de les actuacions per combatre els efectes de la crisi.