• Es crearà la nova escola de Salàs de Pallars, municipi de 365 habitants
  • Per donar resposta a l’increment de la població escolar a l’ESO, es crearan 10 nous instituts, dels quals, dos d’ells es posen en marxa en municipis on fins ara no s’impartia ESO: Sant Quintí de Mediona i Sant Pol de Mar
  • D’acord amb el creixement d’oferta de la formació professional, es crearan dos instituts que oferiran específicament cicles d’FP: l’Institut de Nàutica, a Barcelona, i l’Institut Ribera Baixa II, al Prat de Llobregat

 

La Generalitat de Catalunya ha aprovat l’acord de Govern pel qual s’actualitza la programació de l’oferta educativa. Aquest acord preveu la creació d’una escola, dotze instituts i un institut escola amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats educatives dels municipis catalans d’acord amb la demanda de places escolars.  
 
Així, de cara al curs vinent es crearà la nova escola de Salàs de Pallars, municipi de 365 habitants. Així mateix, també es preveu la creació de tres escoles per fusió a les poblacions de Granollers, Lliçà d’Amunt i Sant Andreu de Llavaneres, amb la qual cosa s’afronta el descens d’alumnat, com a conseqüència del decrement de naixements i d’una evolució a la baixa del padró, sense la pèrdua de projectes educatius. Cal destacar que, en el conjunt del país, la disminució en oferta de places de segon cicle d’educació infantil i primer curs de primària és inferior a la davallada de la població escolar.
 
Per donar resposta a l’increment de la població escolar a l’ESO, més enllà d’incrementar l’oferta de grups al conjunt de comarques del país, es crearan deu nous instituts que oferiran, a partir de setembre, places de primer d’educació secundària. Seran a Barcelona, el Viladomat; al Baix Llobregat, l’Institut de Cornellà; a Barcelona Comarques, el Vall del Mediona a Sant Quintí de Mediona; a la Catalunya Central, el Badia i Margarit, a Igualada; a Lleida, l’Institut de la Seu d'Urgell; al Maresme-Vallès Oriental, l’Institut de Sant Pol de Mar, l’Institut de Tordera, l’Institut de Caldes de Montbui i l’Institut de Granollers; i al Vallès Occidental, el centre educatiu Salas i Xandri, a Sant Quirze del Vallès.
 
D’aquests deu instituts, dos d’ells es posen en marxa en municipis on fins ara no s’impartia ESO: Sant Quintí de Mediona i Sant Pol de Mar. Així mateix, per atendre l’increment d’alumnat a la secundària, es transforma l’escola L’Agulla del municipi  del Catllar en institut escola, amb la qual cosa també tindrà oferta d’ESO per primera vegada. Igualment, també estrenarà estudis d’ESO el municipi de Breda, on obrirà una segona seu l’institut Vescomtat de Cabrera, d’Hostalric.
 
També tindran noves seus l’Institut de Castellar del Vallès i l’Institut Torre Roja, de Viladecans, per donar resposta a la creixent població escolar de secundària dels seus municipis.
 
A més a més, d’acord amb el creixement d’oferta que experimenta la formació professional en el país, es crearan dos centres que oferiran específicament cicles d’FP: l’Institut de Nàutica, a Barcelona, i l’Institut Ribera Baixa II, al Prat de Llobregat.