Direcció General de Comunicació

Altres acords

Altres Acords de Govern

query_builder   28 juliol 2015 15:07

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 
Subvenció de 325.000 euros per a l’Associació Foment de les Arts i del Disseny (FAD)
 
El Govern ha aprovat autoritzar el Departament de la Presidència a atorgar una subvenció de 325.000 euros a l’Associació Foment de les Arts i del Disseny (FAD) per contribuir al finançament de les despeses de les activitats previstes durant l’any 2015.
 
Constituïda l’any 1903, l’Associació FAD és el primer centre de referència del disseny i l'arquitectura a Catalunya i Espanya gràcies a la seva constant tasca de promoció de la cultura creativa a través d'exposicions, xerrades professionals, premis i esdeveniments.
 
 
Aprovada la modificació dels estatuts del consorci Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI)
 
El Govern ha aprovat avui la modificació i el text íntegre dels estatuts del consorci Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), per adequar-los a la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local i, específicament, al nou règim jurídic dels consorcis que s’hi preveu a través de la disposició addicional vintena que s’afegeix a la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
 
El CREI s’adscriu a la Generalitat de Catalunya i es regeix pel seu règim pressupostari, de comptabilitat i de control aplicable, tenint en compte el règim jurídic específic aplicable als centres de recerca de Catalunya (centres CERCA). Els Estatuts també s’ajusten a la Llei de racionalització del sector públic i altres mesures de reforma administrativa en relació amb el dret de separació del consorci i la seva dissolució i liquidació, si s’escau.
 
El Consorci Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) està integrat per la Generalitat de Catalunya i per la Universitat Pompeu Fabra i té per missió l’estudi sobre la política econòmica i el desenvolupament internacionals.
 
 
Es destinen 175.000 euros per consolidar un mur de la C-38, a Molló
 
El Govern ha aprovat destinar 175.450 euros a les obres de consolidació d’un mur de gabions inestable a la C-38, al terme municipal de Molló. Les obres, que van començar dilluns, no comportaran afectacions al trànsit i tindran una durada de 6 setmanes.
 
El mur que s’ha de recol·locar es va construir fa uns 60 anys i té 200 metres de longitud. Fa dos mesos es va moure i va provocar esquerdes a la calçada. La solució per tornar a consolidar el mur és fer uns ancoratges que es claven a la roca, permeten fixar bé els gabions i eviten que es tornin a moure.
 
 
Autoritzades les despeses pluriennals de Governació per ajuts i beques de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)
 
El Govern ha aprovat avui l’acord pel qual s’autoritza el Departament de Governació i Relacions Institucionals a realitzar despeses amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs per un import total de 50.000 euros per atendre dues convocatòries de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) per al 2015 d’ajuts i beques en l’àmbit universitari.
 
Es preveu una partida per un import total de 40.000 euros per atendre la convocatòria 2015 per a la concessió d’ajuts a treballs de recerca en l’àmbit de la pau.
 
També s’ha autoritzat una partida per un importa total de 10.000 euros per atendre la convocatòria 2015 de beques de formació pràctica en l’àmbit del foment de la pau i de la seguretat.
 
L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) és un organisme públic, de caràcter institucional, però independent del Govern i les entitats privades, i dotat de personalitat jurídica pròpia. La finalitat de l’ICIP és promoure la cultura de la pau a Catalunya i al món, facilitar la resolució pacífica i la transformació dels conflictes i fer que Catalunya tingui un paper actiu com a agent de pau.
 
 
Aprovada una subvenció per sufragar les despeses de representativitat de les organitzacions professionals agràries
 
El Govern ha aprovat avui l’acord que autoritza el Departament d’Agricultura,  Ramaderia, Pesca i Alimentació a atorgar una subvenció a les organitzacions professionals agràries més representatives per tal de sufragar part de les despeses de representativitat d’aquestes organitzacions.
 
D’acord amb el resultat de les darreres eleccions a Cambres Agràries, celebrades el passat 20 de febrer de 2011, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha elaborat el càlcul de l’import que correspon a cadascuna de les organitzacions professionals agràries.
 
En aquest sentit, li correspon a Unió de Pagesos un import màxim de 474.936,00 euros, a Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya un import màxim de 201.978,00 euros i a l’Associació Agrària de Joves Agricultors un import màxim de 133.615,00 euros.
 
 
Aprovats els criteris i el procediment per al desenvolupament del sistema de gestió de prevenció de riscos laborals a la Generalitat
 
El Govern ha aprovat avui els criteris i el procediment general per al desenvolupament de l’auditoria del sistema de gestió de prevenció de riscos laborals en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.
 
L’objectiu principal d’aquest Acord de Govern és millorar l’eficàcia de l’actuació preventiva en l’àmbit de l’administració de la Generalitat, mitjançant el desenvolupament d’auditories del sistema de gestió de la prevenció de riscos que permetin l’adopció de decisions dirigides al seu perfeccionament i millora.
 
 
Conveni amb l’Institut Italià de Cultura per impulsar la llengua italiana entre l’alumnat
 
El Govern ha aprovat la signatura d’un conveni entre el Departament d’Ensenyament  i l’Institut Italià de Cultura de Barcelona per impulsar el coneixement de la llengua italiana entre l’alumnat. Així doncs l’acord, que serà vigent fins al final d’aquest any 2015, preveu la realització de diverses activitats de formació en llengua italiana i també de difusió d’aquesta llengua i la seva cultura tant per al professorat com per a l’alumnat de secundària i de batxillerat.
 
Un dels punts destacats del conveni és la difusió del certificat de llengua italiana, (CELI), perquè l’alumnat participi en les proves per obtenir el CELI 1a -nivell A2 del marc europeu comú de referència- i CELI 2a -nivell B1 del marc europeu-.  Per això, es preveu formació sobre la prova per al professorat de secundària, així com orientació i assessorament. Per a l’alumnat, que també disposarà d’orientació i assessorament en relació amb aquest certificat, s’organitzaran sessions de proves de nivell gratuïtes.
 
Pel que fa a les principals actuacions adreçades al professorat d’italià, són la formació d'estiu a les instal·lacions de l’Institut Italià de Cultura a Barcelona destinada a professorat de secundària i de les escoles oficials d’Idiomes, beques de formació a Itàlia ofertes per institucions italianes i l’organització d’una Jornada d'impuls de la llengua en el marc de les activitats de la Setmana de la Llengua Italiana en el món, que té lloc cada any al mes d’octubre.
 
Altres activitats que preveu el conveni per a l'alumnat de secundària i batxillerat d’arreu de Catalunya són sessions de cinema gratuïtes i activitats lúdiques i didàctiques.
 
 
Acord amb  l’Instituto Nacional de Defensa de la Competencia i de la Protección de la Propiedad Intelectual (INDECOPI) de Perú per millorar la defensa dels drets de les persones consumidores
 
Catalunya i el Perú sumaran esforços en l’àmbit de la protecció i la promoció dels drets de les persones consumidores, especialment, en el camp de la seguretat dels productes. El Consell Executiu de Govern ha donat avui llum verda a la signatura d'un conveni de col·laboració entre l’Agència Catalana del Consum (ACC) i el Govern peruà amb l'objectiu d'establir les bases d'una coordinació interinstitucional en matèria de consum.
 
Es tracta del primer acord subscrit directament en matèria de consum entre l’ACC i l’Institut Nacional de Defensa de la Competència i de la Protecció de la Propietat Intel·lectual de la República de Perú (INDECOPI), tot i que aquest organisme peruà és membre associat de l’Organització dels Estats Americans (OEA), amb qui l’ACC va signar un Memoràndum d’Entesa el 2014.
 
L’INDECOPI, creat el 1992, és un organisme públic especialitzat, adscrit a la Presidència del Consell de Ministres, que té entre les seves funcions la promoció del mercat i la protecció dels drets dels consumidors.
 
Aquest acord amb l’INDECOPI, igual que els signats per l’ACC amb l’OEA i, anteriorment, amb el Govern de Colòmbia, tenen un objecte comú i es mouen en l’àmbit del consum, en concret, en el camp de la protecció i promoció dels drets de les persones consumidores, i més específicament en el terreny de la seguretat dels productes de consum.
 
La signatura de l’Acord permetrà desenvolupar una trajectòria col·laborativa que inclourà la formació dels agents encarregats de la vigilància dels productes de consum, la realització de cursos, conferències i tallers i l’intercanvi d’experiències, d’informació i documentació, entre d’altres.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia