Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat certifica Girona com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE)

query_builder   30 juliol 2015 15:23

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat certifica Girona com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE)

 

  • La ciutat ha rebut el diploma que l’acredita com a DTE especialitzada en Multiesports.
 
  •  Un total de 20 establiments, empreses i equipaments han rebut la placa acreditativa de la seva adhesió a aquesta marca d’especialització impulsada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT).
 
  • En el decurs de l’acte, el conseller Puig ha declarat que aquest any visitaran Catalunya 21 milions de turistes i el turisme estranger augmentarà entre un 4 i un 5%.

 

  • Catalunya disposa de 16 destinacions amb el segell DTE que sumen més de 225 empreses i equipaments certificats arreu del territori.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha lliurat a l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el diploma que acredita el municipi com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE) en la modalitat de multiesports: atletisme, natació, tennis, running i cicloturisme.
 
En el decurs de l’acte, el conseller Puig i l’alcalde de Girona han lliurat les plaques acreditatives als 10 hotels, a les 5 instal·lacions esportives de gestió municipal i privada, a les 2 oficines de turisme i a les 3 empreses de bicicletes i agències de viatge especialitzades que s’han adherit al segell DTE.
 
El conseller Puig ha declarat que “la consecució d’aquesta certificació és fruit de l’esforç i la col·laboració entre la iniciativa privada i les institucions públiques”, i ha recordat “el turisme ja no és només gestió d’actius i serveis sinó que cada vegada més es tracta de la gestió de les experiències i les emocions, per tant hem de potenciar els nostres valors, com el de l’hospitalitat, que és el que ens està fent guanyar l’aposta per la qualitat”. En aquest sentit, el conseller Puig ha destacat que aquest any visitaran Catalunya més de 21 milions de turistes i que el turisme estranger augmentarà entre un 4 i un 5%.
 
Per la seva banda, l’alcalde de Girona ha explicat que “aquesta certificació consolida a Girona com una destinació de primera elecció” i ha declarat estar convençut que “sumant els esforços dels empresaris, representants institucionals i esportistes presents aconseguirem que esportistes d’elit vinguin a Girona a practicar el seu esport”.
 
Amb aquest segell, la Generalitat reconeix la ciutat com una destinació que ofereix recursos i serveis d’alta qualitat, instal·lacions esportives, allotjaments adaptats i serveis especialitzats tant per als esportistes professionals com per als turistes que vulguin practicar activitats esportives. La marca DTE posiciona la ciutat de Girona com una destinació turística adaptada a les necessitats dels i de les esportistes que busquen poder realitzar els seus entrenaments i millorar el seu rendiment físic i tècnic.
 
A l’acte de lliurament també han assistit, entre d’altres, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el president del consell comarcal del Gironès, Jaume Busquets; el conseller comarcal de Turisme de Girona, Joaquim Roca; la regidora d’Educació i Esports de l’ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; la regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç del consistori gironí, Glòria Plana; el director general de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Girona; Ferran Roquer.
 
Girona, DTE Multiesports
 
Pel seu entorn natural privilegiat, Girona s’ha convertit en una destinació ideal per a la pràctica esportiva. La ciutat de Girona és escollida cada any per nombrosos equips i esportistes professionals atrets per l’encant del seu territori, la qualitat de les seves infraestructures esportives, l’oferta d’allotjament i els serveis turístics que la ciutat els ofereix adaptats a les seves necessitats.
 
L’oferta esportiva, complementada amb l’atractiu patrimonial de la ciutat, la seva reconeguda gastronomia i els esdeveniments que acull al llarg de l’any, converteixen Girona en una destinació perfecta per combinar la pràctica de l’esport, l’entrenament i el gaudi de les vacances.
 
Model de certificació de l’ACT per a les Destinacions de Turisme Esportiu
 
L’Agència Catalana de Turisme certifica amb el segell Destinació de Turisme Esportiu (DTE) aquells municipis de Catalunya que disposen d’infraestructures i serveis especialitzats i d’alta qualitat per a la pràctica de l’esport. Aquest model permet promocionar el turisme esportiu de forma més precisa i segmentada. Els municipis que optin a aquesta certificació han de fer-ho acollint-se a una d’aquestes tres modalitats:
  • Ser una destinació que garanteix la pràctica esportiva al més alt nivell:
    • Alta muntanya (BTT, esquí, ciclisme, escalada i senderisme)
    • Esports nàutics (vela lleugera i submarinisme)
    • Rem i piragüisme (aigües tranquil·les i aigües braves)
    • Futbol
  • Ser un centre de referència europeu en un esport concret (destinació que garanteix la pràctica esportiva a un màxim nivell en modalitats minoritàries i que ha acollit campionats internacionals).
  • Ser una destinació multiesports (permetre la pràctica de més de quatre esports d’entre vuit a escollir: futbol, atletisme, esports col·lectius, tennis, natació, vela lleugera, ciclisme i running).
Catalunya disposa ja de 16 destinacions certificades com a Destinació de Turisme Esportiu: Amposta, Banyoles-Pla de l’Estany, Blanes, Calella, Cambrils, Castelldefels, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, l’Ametlla de Mar, la Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Salou, Santa Susanna, Sort, Val d’Aran, l’Hospitalet de Llobregat i Girona.
 
A dia d’avui, aquest segell aplega a tot Catalunya més de 50 equipaments i empreses d’activitats adherits i 175 allotjaments turístics certificats que sumen prop de 57.000 places.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twiter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de grup de l'acte de lliurament del certificat de DTE a Girona

Fotografia de grup de l'acte de lliurament del certificat de DTE a Girona
JPG | 167

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia