Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern modifica la composició de la Junta de Govern de l'ICF per adequar-la a la normativa europea vigent per a les entitats financeres

query_builder   4 agost 2015 18:29

event_note Nota de premsa

El Govern modifica la composició de la Junta de Govern de l'ICF per adequar-la a la normativa europea vigent per a les entitats financeres

 
  • El Consell Executiu nomena tres nous consellers independents per al màxim òrgan de govern de l’entitat i redueix a quatre el nombre de consellers dominicals, en representació de la Generalitat
 
  • Fruit d’aquests canvis, la Junta de Govern de l’Institut Català de Finances passa a estar formada majoritàriament per independents, d’acord amb els requeriments dels reguladors pel que fa a la gestió i governança de les entitats financeres públiques
 
El Govern ha fet un pas més per seguir adaptant l’Institut Català de Finances (ICF) a la normativa europea vigent per a les entitats de crèdit, especialment pel que fa a la governança de l’entitat financera pública catalana. El Consell Executiu ha modificat la composició de la Junta de Govern de l’entitat (Consell d’Administració), d’acord amb els requeriments dels reguladors i en línia amb el que preveu el Decret llei de 28 de juliol pel qual es modifica parcialment el Text refós de la Llei de l'Institut Català de Finances, aprovat el 2002.
 
D’una banda, el Govern ha nomenat tres nous consellers independents per exercir com a vocals en el màxim òrgan de govern de l’ICF. Els nomenaments s’han dut a terme previ informe favorable de la Comissió de Nomenaments i Retribucions de l’entitat financera en relació amb la seva idoneïtat, coneixements i experiència, tal com marca preceptivament la normativa europea i estatal per a les entitats de crèdit. D’altra banda, el Govern ha reduït a quatre el nombre de consellers dominicals, en representació de la Generalitat. Fruït d’aquesta modificació, la Junta de Govern de l’ICF passa a estar formada majoritàriament per independents, en consonància amb els requeriments dels reguladors sobre la gestió i governança de les entitats financeres de titularitat pública.
 
Nous consellers independents
 
Els nous consellers independents nomenats pel Consell Executiu són Mercè Domingo Piera, Virgínia Verger Casasnovas i Francesc Casas Selvas.
 
Mercè Domingo Piera. Nascuda a Barcelona l’any 1963. És llicenciada i màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) per ESADE i ha cursat diversos programes internacionals de management a Alemanya, França i els Estats Units. Compta amb una llarga experiència i trajectòria internacional en empreses de gran consum vinculades al Grup Sara Lee, on ha estat, entre d’altres, com a vicepresidenta de la Coffee&Tea Division amb responsabilitat regional a Espanya, França, Grècia, Brasil i Austràlia; membre del Consell d’Administració de Sara Lee Coffee&Tea i presidenta del Consell de Diversitat i Inclusió de Sara Lee International. Des de 2009 ha creat, impulsat i dirigeix diverses empreses de nova creació, amb base als Estats Units (Jamic, Mare Nostrum, The Extra Mile i Funnydoors). També és membre del Consell Assessor de Larada Sciences (EUA).
 
Vírgínia Verger Casasnovas. Nascuda a Barcelona l’any 1956. És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (ub), Master in Law and International Tax Program per la Harvard Law School i Master in Public Administration per la Kennedy School de Harvard. Actualment exerceix com a professional independent. Ha estat sòcia de PricewaterhouseCoopers (PWC), amb més de 15 anys d’experiència. Va arribar a dirigir l’oficina de la firma a les Illes Balears. També ha exercit com a administrador jurídic-tributari del Govern balear i com a inspectora de Finances de l’Estat a l’Agència Tributària. Compta amb una àmplia experiència en l’àmbit docent i és membre del consell rector de l’APD a les Illes Balears.
 
Francesc Casas Selvas. Nascut a Sabadell l’any 1947. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB. Actualment és conseller de l’empresa Achieve España i patró de diverses fundacions. Compta amb una àmplia experiència en l’àmbit industrial. Ha exercit com a director general en diverses empreses vinculades al sector de l’automoció, entre les quals destaca la filial a l’Estat del Grup Sogefi, entre 1997 i 2013. En l’àmbit financer ha estat conseller del Banc Sabadell entre 1998 i 2013, on també ha estat membre de la Comissió d’Auditoria i Control (2002-2012) i de la Comissió Superior de Riscos (2005-2011). Als inicis de la seva carrera professional també va treballar al departament d’estudis i al departament de participacions industrials com a responsable de risc del Banc Industrial de Catalunya.
 
Composició de la nova Junta de Govern de l’ICF
 
Amb la incorporació d’aquests tres nous vocals independents i la corresponent reducció de consellers dominicals en representació de la Generalitat, la Junta de Govern de l’ICF passa a estar formada per un conseller executiu, quatre consellers dominicals i sis consellers independents:
 
-          Albert Carreras de Odriozola, president i dominical
-          Josep Ramon Sanromà Celma, conseller executiu (CEO)
-          Jordi Baiget Cantons, conseller dominical
-          Francesc Casas Selvas, conseller independent
-          Mercè Domingo Piera, consellera independent
-          Xavier Freixas Dargallo, conseller independent
-          Carmina Ganyet Cirera, consellera independent
-          Joan Tarradellas Espuny, conseller dominical
-          Pere Torres Grau, conseller dominical
-          Manel Valls Morató, conseller independent
-          Virgínia Verger Casasnovas, consellera independent
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia