Membres del Cos d’Agents Rurals d’Osona van localitzar ahir un caçador furtiu amb dues xarxes japoneses (art il·legal de caça) al terme municipal de Sant Pere de Torelló. En el moment d’interceptar-lo havia capturat tres caderneres i un rossinyol. Les caderneres estaven mortes segurament per la forta calor i exposició al sol i el rossinyol encara estava viu i s’ha portat a un centre de recuperació de fauna salvatge de la Generalitat. Els Agents Rurals van denunciar el fet com a infracció penal, i això suposarà l’obertura de diligències penals.
El mètode de captura amb xarxes japoneses és un art de caça prohibit perquè no és selectiu, no discrimina l’espècie a capturar, i, per tant, permet agafar tant una espècie cinegètica com una espècie protegida.
La utilització de xarxes japoneses només s’autoritza excepcionalment per a finalitats científiques. La tinença i utilització d’aquesta mena de xarxes pels particulars estan absolutament prohibides, i poden ser constitutives d’un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos i la inhabilitació per a la caça de fins a quatre anys.
RESOLUCIÓ AAM/1287/2015, de 26 de maig, (19.06.2015) per la qual s'estableix el nombre màxim d'ocells fringíl·lids, segregats per espècie i sexe, que podran ser capturats a Catalunya durant l'any 2015, i s'obre el termini per a la presentació de sol·licituds d'autoritzacions excepcionals de captura d'ocells fringíl·lids. (DOGC núm. 6896 - 19/06/2015)
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
2