Empresa i Treball

TURISME

L'Agència Catalana de Turisme (ACT) incorpora les Viles Florides de Catalunya en la seva promoció

query_builder   13 agost 2015 14:01

event_note Nota de premsa

TURISME

L'Agència Catalana de Turisme (ACT) incorpora les Viles Florides de Catalunya en la seva promoció

 
·        Amb el conveni de col·laboració signat amb la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), l’ACT vol donar visibilitat a aquest reconeixement que incideix positivament en la visió i percepció que els turistes s’enduran de la destinació, augmentant la seva satisfacció i afavorint la retenció i fidelització dels visitants.
 
·        Actualment, prop de 70 municipis d’arreu de Catalunya formen part del programa Viles Florides, impulsat per la CHOC.
 
 
El director general de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, i el president de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), Josep Pastó, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu promocionar les Viles Florides a nivell turístic.
 
Les Viles Florides són un distintiu que atorga la CHOC per reconèixer aquells municipis que treballen en la millora i potenciació d’espais verds urbans, la seva gestió sostenible, la conscienciació ciutadana, l’educació mediambiental i la creació d’un entorn propici per a la recepció i estada, tant dels residents com dels visitants i turistes. El programa valora l'estat general de l'enjardinament i els espais verds del municipi i les actuacions, activitats i programes duts a terme que potenciïn els espais verds com a atractiu turístic i de dinamització comercial.
 
El director general de l’ACT, Xavier Espasa, ha explicat que “amb aquest conveni volem potenciar i donar visibilitat a aquest reconeixement que, sens dubte, incideix positivament en la visió i percepció que els turistes s’enduran de la destinació, augmentant la seva satisfacció i afavorint la retenció i fidelització dels visitants”.
 
Per al president de la CHOC, Josep Pastó, “aquest conveni ens anima i encoratja a seguir treballant per fer del territori i del país on vivim una destinació sostenible i atractiva als ulls de tots aquells que hi convivim i que el visiten. Viles Florides vol oferir a tothom una experiència complementària a les estades a Catalunya basada en l’embelliment, la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient”.
 
Seguint les directrius del Pla de Màrqueting Turístic, l’ACT està desenvolupant nous productes i propostes que contribueixin a augmentar el valor i diferenciació que el turista percep de Catalunya i a elevar el nivell de valor afegit de l’oferta turística catalana, a través d’innovadors models de col·laboració amb el sector turístic català.
 
L’objectiu d’aquest nou model és impulsar un sistema de marques i segells que, mitjançant l’acompliment d’una sèrie d’estàndards basats en el comportament i les exigències de la demanda, garanteixi la creació de propostes de qualitat i de gran atractiu.
 
Així mateix, des de l’Agència Catalana de Turisme es potencien productes avalats per tercers i aquells més reconeguts i és en aquesta categoria on se situen les Viles Florides de Catalunya. Aquests productes agrupen l’oferta avalada per un ens extern, en aquest cas la CHOC, en funció de l’acompliment d’uns criteris. Així, i gràcies a la signatura d’aquest conveni, l’Agència Catalana incorpora les Viles Florides en el seu pla d’accions de promoció, inclosa la difusió a través de les seves xarxes socials del Catalunya Experience.
 
Viles Florides
 
Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC). La CHOC, fundada l’any 1997 és l’entitat que aglutina les organitzacions més representatives que actuen al llarg de la cadena de producció, comerç i venda en el sector de les flors i les plantes ornamentals.
 
Aquest moviment pretén ser un estímul per a la transformació de tots els racons, pobles i ciutats de Catalunya i una valoració a la tasca dels ciutadans, els ajuntaments, les associacions i altres entitats per millorar el seu entorn urbà i particular.
 
Viles Florides és un reconeixement a la feina ben feta en el nostre entorn a més d’una plataforma per impulsar el turisme verd i sostenible dels municipis que hi participen explicant la nostra riquesa natural i paisatgística i fomentant-ne el turisme. Un exemple de col·laboració entre el sector públic i privat i la combinació equilibrada entre potenciar la conscienciació del medi ambient i el turisme.
 
Un altre dels objectius de l’associació és integrar Catalunya en el conjunt de moviments d’àmbit internacional. A França, el Concours des Villes et Villages Fleuris des de l’any 1959, i a Itàlia, el Concorso Nazionale Comuni Fioriti d’Itàlia són dues referències internacionals de la iniciativa que han tingut un gran èxit a nivell mediambiental i també turístic.
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twiter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom

1  

Fitxers adjunts

 El director general de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, i el president de la CHOC, Josep Pastó, en l'acte de signatura.

El director general de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, i el president de la CHOC, Josep Pastó, en l'acte de signatura.
JPG | 156

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia