• S’evita així extreure del medi natural aquest volum d’aigua, molt similar a l’emprat en el 2013, amb el consegüent benefici mediambiental
 
  • En el 2014 s’ha doblat la producció d’aigua regenerada provinent del terciari de la depuradora de Vila-seca i Salou, passant d’una producció d’1,37 hm3 a prop de 2,4 hm3
 
terciari
Durant l’any 2014 s’han reutilitzat a Catalunya més de 25 hectòmetres cúbics d’aigua regenerada, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest cabal, molt similar al registrat durant 2013, s’ha obtingut sotmetent l’aigua sanejada a les depuradores públiques catalanes a un tractament de regeneració perquè assoleixi els nivells requerits per al seu ús posterior, tal i com estableix el Reial Decret 1620/2007.
 
Aquesta aigua regenerada s’ha destinat a reg -agrícola, de zones urbanes i camps de golf-, neteja de carrers, recàrrega d’aqüífers, generació de cabals de manteniment i usos industrials entre d’altres.
D’aquesta manera s’evita extreure del medi els més de 25 hm3 de consums que es satisfan amb l’aigua regenerada, amb el consegüent benefici mediambiental.
 
D’aquests més de 25 hectòmetres, 16,5 (el 60%) s’han destinat a usos ambientals, 4,5 (18%) a usos recreatius, prop de 2 (7%) per a usos agrícoles, 2,4 (9%) per a usos industrials i 0,3 (1%) a usos municipals.
 
Cal tenir en compte que s’han mantingut, respecte els anys immediatament anteriors, els volums reutilitzats per usos agrícoles i municipals, mentre que els volums destinats a usos ambientals i recreatius han disminuït lleugerament.
 
En el 2014 s’ha doblat la producció d’aigua regenerada  del terciari de la depuradora de Vila-seca i Salou, passant d’una producció de d’1,37 hm3 a prop de 2,4 hm3. Aquesta quantitat d‟aigua regenerada prové del terciari de la depuradora de  Vila-seca/Salou, on a l’aigua depurada procedent de les depuradores de Tarragona i de Vilaseca i Salou se li aplica un tractament de regeneració i posteriorment un altre tractament de doble osmosi per tal d’adequar la seva qualitat a les necessitats de les empreses del polígon petroquímic de Tarragona.
 
El màxim volum d’aigua regenerada es va assolir en els anys 2007 i 2008, coincidint amb la greu sequera que va afectar a tot el país. En els anys següents, que en general han estat més humits, no ha estat necessària una producció més elevada d’aigua regenerada.
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 237

Foto. Terciari depuradora Vila-seca i Salou

Foto. Terciari depuradora Vila-seca i Salou
JPG | 3803