Empresa i Treball

TURISME

Catalunya es promociona com a destinació de turisme ornitològic a la fira britànica especialitzada Birdfair

query_builder   20 agost 2015 14:14

event_note Nota de premsa

TURISME

Catalunya es promociona com a destinació de turisme ornitològic a la fira britànica especialitzada Birdfair

 

  • Aquest certamen, que té lloc a Rutland (Regne Unit) del 21 al 23 d’agost, és la més important d’Europa pel que fa al turisme ornitològic.
 
L’Agència Catalana de Turisme (ACT), adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, promocionarà Catalunya com a destinació de turisme ornitològic a la Birdfair 2015, que tindrà lloc del 21 al 23 d’agost a Rutland (Regne Unit). Es tracta de la fira més important d’Europa sobre aquest tipus de turisme dirigida a un mercat, el britànic, especialment sensible a les propostes de turisme ornitològic i de natura.
 
En aquesta fira, l’ACT donarà a conèixer l’oferta catalana destinada a l’observació d’aus i repartirà la Guia de Turisme Ornitològic de Catalunya. Aquesta guia aglutina les principals destinacions catalanes especialitzades en turisme ornitològic (zones com el Delta de l’Ebre, els Aiguamolls de l’Empordà, el Parc Nacional d’Aigüestortes o el Parc Natural del Cadí-Moixeró), així com les infraestructures que faciliten l’observació d’aus (observatoris, miradors, etc.), i una selecció dels itineraris més importants que permeten contemplar la diversitat d’espècies existents a Catalunya.
 
En el marc d’aquest saló, l’ACT durà a terme una presentació davant d’operadors turístics i periodistes especialitzats sobre les possibilitats de Catalunya en aquest producte, que compta amb la col·laboració de Torres i Codorniu. Els visitants que s’acostin a l’estand català també podran conèixer tots els detalls de la celebració de la segona edició del Delta Birding Festival els propers 18, 19 i 20 de setembre al Delta de l’Ebre.
 
El programa d’activitats d’aquest esdeveniment internacional és ampli i ofereix conferències, presentacions, cursos, tallers, activitats...a càrrec de professionals d’aquest sector de renom. El festival es completa amb una fira de productes i serveis per a l'ornitòleg i persones que gaudeixen de la natura en general. El festival, que destina el benefici econòmic de les entrades a projectes de conservació dels ocells, està organitzat per la Fundació Catalunya–La Pedrera, l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i l’empresa Oryx.
 
L’ACT participa en la Birdfair amb un estand propi. També hi seran presents, com a coexpositors, el departament de Territori i Sostenibilitat amb l’oferta dels Espais Naturals Protegits de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l’Ebre i el Càmping Laguna.
 
 
Catalunya, destinació privilegiada per a l’observació d’aus
Catalunya, degut a la seva situació i al seu enorme gradient altitudinal, és una destinació privilegiada per a l’observació d’aus, ja que se’n poden arribar a observar més de 400 espècies diferents.
 
Entre algunes curiositats ornitològiques presents a Catalunya destaca la colònia més important del món de gavina corsa, la baldriga balear que la totalitat de la població mundial es troba a la costa catalana durant l’hivern, o una de les poblacions europees més importants de trencalòs al Prepirineu i Pirineu.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twiter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia