Direcció General de Comunicació

El Govern inclou el coreà en l'oferta reglada de les Escoles Oficials d'Idiomes

El Govern inclou el coreà en l'oferta reglada de les Escoles Oficials d'Idiomes

query_builder   25 agost 2015 16:05

event_note Nota de premsa

El Govern inclou el coreà en l'oferta reglada de les Escoles Oficials d'Idiomes

  • L’objectiu és donar resposta a les necessitats de qualificació professional del sector
  • Amb el coreà inclòs, ja es poden cursar oficialment un total de 15 llengües a les Escoles Oficials d’Idiomes de Catalunya
El Govern ha aprovat avui modificar el decret d’ensenyaments d’idiomes de règim especial per tal d’incloure-hi l’idioma coreà, en el nivell bàsic i en l’intermedi. L’objectiu és oferir a la ciutadania els coneixements d’aquesta llengua i millorar el coneixement d'idiomes per tal de promoure el plurilingüisme.
 
El coreà es va començar a impartir com a oferta no reglada en les EOI des del curs 2004-2005. Amb la mesura aprovada avui, aquest idioma queda inclòs en la relació d’ensenyaments reglats d’idiomes que es poden impartir a les escoles oficials.
 
La promoció del coneixement de les llengües estrangeres s’emmarca en les polítiques del Consell d'Europa, i els nivells de competència a assolir es defineixen d'acord amb els nivells fixats en el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües.
 
El currículum desplega les diferents competències a desenvolupar per part de l’alumnat de coreà. La competència lingüística i comunicativa inclou aspectes com expressar opinions, estats físics o anímics, aprendre a relacionar-se amb els altres, o exposar coneixements i informació. La competència sociolingüística determina conceptes com ara les salutacions, el tractament formal o informal, o les convencions socials. La competència discursiva implica organitzar un discurs, l’expressió oral i escrita i la comprensió lectora. La competència lingüística inclou els verbs, adverbis, adjectiu, les oracions o l’ortografia, entre d’altres.
 
Amb el coreà inclòs, ja es poden cursar oficialment un total de 15 llengües a les Escoles Oficials d’Idiomes de Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia