Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el Decret del currículum del títol de grau mitjà d'electromecànica de vehicles automòbils

El Govern aprova el Decret del currículum del títol de grau mitjà d'electromecànica de vehicles automòbils

query_builder   25 agost 2015 16:07

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret del currículum del títol de grau mitjà d'electromecànica de vehicles automòbils

  • L’objectiu és donar resposta a les necessitats de qualificació professional del sector
El Govern ha aprovat avui el decret que estableix el currículum del títol de formació professional grau mitjà d’electromecànica de vehicles automòbils. D’aquesta manera, es vol donar resposta a les necessitats de qualificació professional detectades a Catalunya en aquest sector.
 
La durada d’aquest cicle grau mitjà és de 2.000 hores, s’inscriu dins la família professional de Transport i manteniment de vehicles i atorga el títol de Tècnic en electromecànica de vehicles automòbils.
 
La competència general d’aquest títol consisteix a realitzar operacions de manteniment, muntatge d’accessoris i transformacions a les àrees de mecànica, hidràulica, pneumàtica i d’electricitat del sector d’automoció, ajustant-se a procediments i temps establerts, complint amb les especificacions de qualitat, seguretat i protecció ambiental. Un objectiu d’aquesta formació és que els tècnics titulats siguin competents per aplicar noves normes en la seguretat activa i passiva dels vehicles, que implica un augment en els nivells de qualitat exigits en el manteniment.
 
El currículum incorpora continguts relatius a la utilització de nous materials que constituiran els motors i elements de l’àrea electromecànica, amb una reducció de pes que implicarà un menor consum dels vehicles i una menor contaminació. A més, incorpora nous elements electrònics i informàtics que governaran els sistemes dels vehicles i que poden arribar a substituir elements mecànics.
 
Les principals ocupacions que podran exercir els titulats seran, entre d’altres, les de manteniment i reparació dels sistemes mecànic, elèctric i electrònic dels vehicles automòbils, incloent-hi els sistemes pneumàtics i hidràulics, els sistemes de transmissió i frens i els sistemes de direcció i suspensió. També, personal operari d'ITV, personal operari d’empreses dedicades a la fabricació de recanvis o personal comercial de distribució de recanvis o equips de diagnosi.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia