Ha descrit el vi com un dels grans elements de la identitat catalana i el reflex de l’evolució que vivim com a país
Ha destacat i reconegut el treball i l’èxit d’aquest organisme
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació, Jordi Ciuraneta, ha presidit aquesta tarda la celebració dels 35 anys de creació de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) al palau de Pedralbes de Barcelona. A més, també s’ha presentat la 35a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya.
L’INCAVI té, entre els seus objectius, la difusió i promoció de la cultura del vi, del coneixement dels vins de qualitat elaborats a Catalunya, de les diferents Denominacions d'Origen catalanes, així com el consum intel·ligent del nostre vi.
Durant l’acte, que ha aplegat més d’un centenar de persones, el conseller Ciuraneta ha volgut fer un reconeixent a tot el personal i directors d’aquest organisme per la feina feta al llarg d’aquests 35 anys. El conseller ha descrit aquesta trajectòria com una història d’èxit, “un camí cap a la maduresa, avui més fort que mai perquè té l’experiència del passat i el reconeixement del sector”. A més, ha afegit, que l’INCAVI té ara mateix una forta projecció de futur i “la voluntat de buscar nous reptes, noves sinergies i nous amics”.
El conseller d’Agricultura ha explicat que l’evolució del vi ha estat un reflex de l’evolució que vivim com a país i que sense cap mena de dubte “calia apostar per la qualitat, per allò que ens fa singulars i per fer-nos un nom propi al món”. Ciuraneta ha explicat que aquesta evolució no és casual i que el “vi deixa pòsit en el territori, en el paisatge, en els valors, en la cultura, en la nostra cuina i en la nostra manera de fer i de ser”. Així, ha descrit el vi com “un dels grans elements de la identitat catalana.”
Finalment, Ciuraneta ha explicat que el panorama del vi català ha canviat en els darrers anys i que per sort “hem pres consciència de les riqueses que tenim a casa nostra”. Per primera vegada a la història -ha explicat- els vins catalans són profetes a casa nostra i lideren el mercat amb una quota de gairebé el 34%. A més -ha conclòs- que “per primera vegada hi ha una nova generació de consumidors més informada i alhora més exigent en la seva elecció i que entén que les denominacions d’origen a Catalunya produeixen excel·lents vins i caves.”
La Mostra de Vins i Caves de Catalunya
En el decurs de l’acte d’aquest vespre també s’ha fet la presentació de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que arriba enguany a la 35a edició, i que tindrà lloc a Barcelona del 19 al 24 de setembre. Aquesta mostra pretén ser un aparador dels nous productes, de les Denominacions d'Origen catalanes i, alhora, una forma interessant d'introduir nous amants en la cultura del vi.
La Mostra de Vins i Caves de Catalunya, el més gran desplegament del sector del vi català, novament batrà el record històric de participació, ja que el nombre de cellers catalans creix. Hi haurà representats 81 cellers de les 12 denominacions d’origen reconegudes al nostre país. A més, es consolida per tercer any consecutiu la presència de les totes les DO catalanes a la Mostra.
Des del 2010 fins al 2015 la participació dels cellers s'ha incrementat un 170%. Està previst que més de 150.000 persones passin per la Mostra per tastar els vins amb denominació d'origen protegida. La 35a Mostra de Vins repeteix la iniciativa del barret solidari, enguany amb l'associació sense ànim de lucre 'Vi per Vida'.
Des del 2010 fins al 2015 la participació dels cellers s'ha incrementat un 170%. Està previst que més de 150.000 persones passin per la Mostra per tastar els vins amb denominació d'origen protegida. La 35a Mostra de Vins repeteix la iniciativa del barret solidari, enguany amb l'associació sense ànim de lucre 'Vi per Vida'.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.