Direcció General de Comunicació

energies renovables

El Govern aprova el títol d'FP d'energies renovables per donar resposta a les necessitats del sector

query_builder   8 setembre 2015 14:18

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el títol d'FP d'energies renovables per donar resposta a les necessitats del sector

·      El nou currículum incorpora continguts relacionats amb l’evolució tecnològica de les centrals eòliques i fotovoltaiques
El Govern ha aprovat avui el decret que estableix el currículum del títol de formació professional de grau superior d’energies renovables. L’objectiu del cicle formatiu és donar resposta a les necessitats de qualificació professional detectades a Catalunya en aquest sector, atès que el perfil professional evoluciona cap a les competències relacionades amb la instal·lació i manteniment de parcs eòlics i instal·lacions fotovoltaiques amb connexió a la xarxa i sense.
 
Per això aquesta titulació incorpora continguts relacionats amb l’evolució tecnològica de les centrals eòliques i fotovoltaiques, que suposa l’adequació de materials i equips amb majors requeriments d’eficiència energètica i seguretat en l’explotació i de conservació del medi ambient mitjançant l’ús d’energies renovables i la gestió de residus. També preveu formar professionals polivalents i capacitats per adaptar-se als canvis, a un alt grau d’autonomia, a la presa de decisions, al treball en equip i a la coordinació amb tècnics d’altres departaments, i alhora que estiguin preparats per a la programació i supervisió dels processos i el seguiment dels plans de qualitat i seguretat.
 
La durada d’aquest cicle de grau superior és de 2.000 hores i s’inscriu dins la família professional d’energia i aigua. Les competències generals consisteixen a saber efectuar la coordinació del muntatge, posada en servei i gestió de l’operació i manteniment de parcs i instal·lacions d’energia eòlica, promocionar instal·lacions, desenvolupar projectes i gestionar i realitzar el muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques així com gestionar-ne i supervisar-ne el muntatge i el manteniment, i realitzar l’operació i el manteniment de primer nivell en subestacions elèctriques.
 
Aquests titulats podran exerceix l’activitat en empreses dedicades a realitzar la promoció, el muntatge, l’explotació i el manteniment d’instal·lacions d’energies eòliques i solars fotovoltaiques per a la producció d’energia elèctrica, i en empreses relacionades amb la generació, el transport i la distribució d’energia elèctrica, o que tinguin instal·lacions d’alta tensió, així com en empreses industrials que realitzin treballs de muntatge i de manteniment de subestacions elèctriques.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia