Institut Català de les Dones

L'exposició Dones amb nom propi de les Terres de l'Ebre fomenta els referents femenins amb la divulgació de la trajectòria de 12 dones

query_builder   9 setembre 2015 18:48

event_note Nota de premsa

L'exposició Dones amb nom propi de les Terres de l'Ebre fomenta els referents femenins amb la divulgació de la trajectòria de 12 dones

Exposició Dones amb nom propi de les Terres de l'Ebre
La presidena de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i el Delegat del Govern, Francesc Xavier Pallarès, han inaugurat aquesta tarda a Tortosa l’exposició “Dones amb nom propi de les Terres de l’Ebre”.
 
La mostra forma part d’un projecte de l’Institut Català de les Dones i Canal 21 Televisió per visibilitzar i reconèixer la trajectòria de dotze dones d’aquestes comarques, divulgar referents femenins, facilitar la transmissió de coneixement entre diverses generacions, i dinamitzar el teixit associatiu femení del territori.
 
Segons ha explicat la presidenta de l’Institut Català de les Dones en l’acte d’inauguració malauradament, quan parlem de personatges il·lustres, al llarg de la història, però també en l’actualitat, parlem bàsicament d’homes. Aquesta exposició vol fer-nos reflexionar sobre el present de les dones a la societat partint d’unes dones concretes, singulars i excepcionals, que ens fan de mirall. Cadascuna d’elles ens transmet una lliçó de vida que ens inspira”. Montse Gatell també ha exposat que “és important fer-nos ressò públicament de les receptes d’èxit personal i professional de les dones, contràriament aquesta experiència tan valuosa es perd”.
 
Les protagonistes de l’exposició són: Sílvia Sabaté (actriu); Belén Fabra (actriu); Zoraida Burgos (escriptora); Francesca Aliern (escriptora); Sònia Franquet (esportista tir olímpic); Cecilia Aimí (soprano); Mari Chordà (pintora, escultora i poeta); Josefina Matamoros (comissària d’exposicions internacionals); Maite Beltran (astrònoma); Elisa Altadill (religiosa); Emma Clua (politicòloga i sociòloga), i Mercè Pla Cid pedagoga). La identificació d’aquestes dones s’ha realitzat amb la col·laboració de les associacions de dones del territori.
 
A més de la mostra, que itinerarà per totes les comarques de les Terres de l’Ebre, la divulgació de la biografia d’aquestes dotze dones es realitza a través d’un programa de Canal 21 Televisió on la periodista  Sílvia Alarcón fa entrevistes en profunditat a les protagonistes.
 
L'exposició es podrà visitar a la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre (C. de Montcada, 23) des del dia 10 al 25 de setembre i entre les 9 i les 14 hores. 
 
Aquest projecte s'emmarca en el Pla estratègic de polítiques de dones 2012/2015, que defineix les línies d'intervenció, els processos de treball i les directrius que han d'orientar l'activitat dels poders públics catalans cap a la igualtat efectiva de dones i homes per donar resposta a les preocupacions, necessitats i aspiracions de les dones.
 

2  

Imatges

Portada del tríptic de l'Exposició

Portada del tríptic de l'Exposició 77

interior del triptic

interior del triptic 682

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia