Les propostes es presenten durant l'últim trimestre de cada any i l'atorgament requereix informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació  ha publicat avui, 15 de setembre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la Resolució (ARP/2011/2015, de 7 de setembre) per la qual s’atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a un total de 29 persones, d’acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària de Catalunya.
 
En concret, es tracta de 7 carnissers cansaladers xarcuters, 10 forners, 8 pastissers, 2 xurrers i 2 formatgers.
 
Així, s’atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a les persones següents:
 
1-        José Lorenzo Abás Insa, mestre artesà pastisser
2-        Xavier Andrés Carreter, mestre artesà xurrer
3-        Jordi Batet Gràcia, mestre artesà forner
4-        Pere Camps Huertas, mestre artesà pastisser
5-        Carles Carreras Comas, mestre artesà pastisser
6-        Pere Carreras Sàbat, mestre artesà forner
7-        Martí Coll Canal, mestre artesà carnisser, cansalader i xarcuter
8-        Agustí Coscollola Andreu, mestre artesà carnisser, cansalader i xarcuter
9-        Agustí Costa Boixader, mestre artesà forner
10-      Jaume Feliu Bayó, mestre artesà forner
11-      M. Àngels Fusté Coch, mestra artesana carnissera, cansaladera i xarcutera
12-      Josep Ginebra Valle, mestre artesà forner
13-      Rosa Maria Gotés Juanico, mestra artesana fornera
14-      Jaume Manel Cases, mestre artesà pastisser
15-      Julio Manero Borràs, mestre artesà formatger
16-      Joan Ferran Micó Pérez, mestre artesà carnisser, cansalader i xarcuter
17-      Joan Montal Puig, mestre artesà forner
18-      M. Àngels Noguer Casadevall, mestra artesana pastissera
19-      Salvador Pérez de la Vega, mestre artesà pastisser
20-      Magdalena Perramon Mir, mestra artesana carnissera, cansaladera i xarcutera
21-      Domènec Pujol Corominas, mestre artesà forner
22-      Núria Querol Pocurull, mestra artesana carnissera, cansaladera i xarcutera
23-      Joaquim Reyner Romaguera, mestre artesà xurrer
24-      Jaume Ribot Flix, mestre artesà formatger
25-      Jordi Romagós Ribot, mestre artesà carnisser, cansalader i xarcuter
26-      Dani Sabater Cabrera, mestre artesà pastisser
27-      Eva Solà Tort, mestra artesana fornera
28-      Josep Maria Vila Camps, mestre artesà forner
29-      Àngel Vilanova Ros, mestre artesà pastisser
 
 
El Diploma de Mestre artesà (DECRET 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària. (DOGC núm. 4670, 6.7.2006) s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el Decret, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d'artesà alimentari.
 
Per tant, l'atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.
 
Val a dir que la normativa estableix que el Departament atorgarà aquests diplomes a artesans que siguin proposats per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o amb sol•licitud dels interessats. Les propostes es presenten durant l'últim trimestre de cada any, i l'atorgament requereix informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana. El diploma té caràcter vitalici, sens perjudici que pugui ser revocat, amb incoació de procediment, d'ofici.