Direcció General de Comunicació

El Govern atorga els guardons de la pesca catalana

El Govern atorga els guardons de la pesca catalana

query_builder   15 setembre 2015 17:08

event_note Nota de premsa

El Govern atorga els guardons de la pesca catalana

  • Reben la Medalla de la Pesca Catalana els responsables de Pesca del Programa de la Mediterrània del WWF; el cuiner Paco Pérez i el pescador José Cervilla
  • La Placa de la Pesca Catalana s’atorga a la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre
El Govern ha aprovat els guardons de la Pesca 2015, que reconeixen els esforços d'aquelles persones o institucions que hagin prestat serveis destacats al sector pesquer català. L’acte d’entrega dels guardons tindrà lloc el proper dissabte 17 d’octubre.
En l’edició d’enguany, el jurat ha concedit la Medalla de la Pesca catalana a les persones següents:
 
·         Sergi Tudela i Susana Sainz-Trapaga, responsables de Pesca del Programa de la Mediterrània del WWF. Pel seu treball i defensa del Mediterrani i les seves pesqueres. Per la seva participació en les reunions i fòrums internacionals, europeus i nacionals, on han contribuït amb el seu ampli coneixement en la defensa de les especificitats de les pesqueres del Mediterrani. El seu compromís en aquesta causa ha possibilitat l’entesa entre els diferents sectors involucrats en l’activitat pesquera.
·         Paco Pérez Sánchez, cuiner innovador del restaurant Miramar, de Llançà. Paco Pérez és un exponent de la cuina d’avantguarda del segle XXI. Des de l'any 1994 regenta el restaurant Miramar, de Llançà, que ja té dues estrelles Michelin. Tot i haver arribat al més alt nivell de l’alta cuina, mai no ha abandonat la tradició de la gastronomia mediterrània i el gust d’utilitzar els productes del seu entorn marí. Paco Pérez s’ocupa d’enviar setmanalment el peix de la costa gironina per abastir el seu restaurant de Berlín, fet que el converteix en un ambaixador de primer ordre del nostre peix de proximitat.
·         José Cervilla Blanco, pescador d’encerclament de la Confraria de Pescadors de Barcelona. Pescador exemplar i armador d'una de les embarcacions dedicada a la pesca d'encerclament de la Confraria de Pescadors de Barcelona. Persona clau per establir i mantenir unes bones relacions entre tots els confrares de Barcelona, i amb la resta de confraries i federacions de confraries de pescadors. El seu caràcter conciliador, bona praxi i bon fer en el sector fan que no hi hagi un sol pescador en tot el Mediterrani que no hagi sentit parlar de "José el Labio", que és com popularment se'l coneix.
 
D’altra banda, es concedeix la Placa de la Pesca Catalana 2015 a FEPROMODEL, Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre. FEPROMODEL és una entitat, sense ànim de lucre, que es va constituir el 27 de juny de 2007 amb la finalitat de representar, coordinar, gestionar, defensar i promoure els interessos, tant individuals com col·lectius, de tots els seus membres. La federació integra els titulars de concessions de producció de mol·luscos bivalves (muscleres) i les associacions d’empresaris productors de mol·luscos de l’àmbit territorial comprès des de l’Ametlla de Mar fins al riu Sénia.
La constitució de FEPROMODEL ha millorat el volum econòmic de la producció de les muscleres del delta de l’Ebre, el manteniment dels llocs de treball d’aquest sector econòmic, i la promoció, coordinació i protecció dels interessos del sector pel fet de tenir un únic interlocutor, així com el desenvolupament econòmic del delta de l’Ebre.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia