Empresa i Treball

TURISME

La Comissió Europea convida la Generalitat a compartir el model català d'ordenació dels habitatges turístics

Catalunya lidera la innovació en l'encaix legal i administratiu de les noves modalitats d'allotjament, combatent l'economia submergida i presentant una oferta de qualitat

query_builder   16 setembre 2015 16:06

event_note Nota de premsa

TURISME

La Comissió Europea convida la Generalitat a compartir el model català d'ordenació dels habitatges turístics

Catalunya lidera la innovació en l'encaix legal i administratiu de les noves modalitats d'allotjament, combatent l'economia submergida i presentant una oferta de qualitat

 
·         La directora general de Turisme, Marian Muro, ha estat convidada a participar en el European Tourism Forum per explicar l’acció de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit dels serveis d’allotjament prestats per particulars.
 
·         Catalunya lidera la innovació en l’encaix legal i administratiu de les noves modalitats d’allotjament, tot combatent l’economia submergida, posant ordre a l’oferta existent i presentant una oferta dins uns paràmetres de qualitat que suposi beneficis tant pels turistes com pels ciutadans.
 
 
La regulació catalana dels habitatges d’ús turístics  protagonitzarà el proper divendres a Luxemburg una de les sessions que se celebren en el marc del European Tourism Forum, organitzat per la Comissió Europea del 16 al 18 de setembre.
 
Amb motiu de la trobada periòdica sectorial que reuneix els ministres de Turisme de la Unió Europea, la Comissió Europea organitza aquest Fòrum amb l’objectiu de donar pautes i posar les bases de les polítiques europees en matèria turística pels propers anys.
 
En el marc de la sessió dedicada a Turisme i digitalització - L’economia compartida en el sector de l’allotjament, la directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, hi participa com a representant de l’única destinació convidada en aquesta taula rodona per explicar el model normatiu català que esdevé així pioner i referent en la matèria.
 
Marian Muro presentarà el treball que s’està fent en l’ordenació dels habitatges d’ús turístic a Catalunya i dels nous reptes que afecten el sector. En aquest sentit, els objectius principals de la Generalitat són combatre l’economia submergida, posar ordre a l’oferta existent i presentar una oferta dins uns paràmetres de qualitat que suposi beneficis tant pels turistes com pels ciutadans.
 
La regulació en aquesta matèria s’ha estat treballant en el marc de la Comissió Sectorial d’Ordenació de la Taula de Turisme de Catalunya, formada per representants empresarials, acadèmics, jurídics i municipals, on s’ha escoltat i interlocutat amb totes les parts implicades.
 
Després de gairebé tres anys de l’inici del procés de regularització d’habitatges d’ús turístic i establiments d’apartaments turístics a Catalunya, ja s’ha regularitzat el 50% de les 500.000 places que la Direcció general de Turisme pren en consideració com a oferta potencial en aquestes tipologies d’allotjament turístic.
 
En la sessió de treball  a Luxemburg, la directora general compartirà taula, entre d’altres, amb Patrick Robinson, representant d’Airbnb. El European Tourism Forum també dedica sessions a la promoció europea conjunta a través de productes turístics, habilitats i competències en el sector turístic i la política de visats turístics. 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twiter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia