El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació organitza, a través de Prodeca, la participació d’empreses catalanes del sector agroalimentari a la fira Barcelona Degusta, que té lloc els dies 24 a 27 de setembre. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat del secretari general d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep M. Elorduy, inaugurarà demà dijous, 24 de setembre, aquest festival gastronòmic que aplega una oferta diversa de productes alimentaris, tallers gastronòmics i propostes lúdiques a l’entorn de l’alimentació.
Barcelona Degusta és un esdeveniment adreçat al consumidor final, amb l’objectiu de transmetre la cultura alimentària, fomentant el consum d’aliments de qualitat i donant a conèixer el paper que juguen el comerç detallista i els mercats municipals com a punts de venda especialitzats. Els visitants a la fira podran comprar un ampli ventall de productes de gran qualitat i degustar-los amb elaboracions gastronòmiques.
El Departament d’Agricultura aposta per potenciar els productes de proximitat i la venda directa, i per això dóna suport a propostes que, com Barcelona Degusta, funcionen com a punt de trobada entre productors i consumidors.
Barbacoa Solidària de Xai i Cabrit de Ramat Català
En el decurs de Barcelona Degusta, també s’ha organitzat la Barbacoa Solidària de Xai i Cabrit de Ramat Català, que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de setembre de 13:00h a 15:00h; el dia 27 de setembre, també de 13:00h a 15:00h, també està previst un tast de carn de vedella Ben Criada de la raça frisona.
Aquesta barbacoa s’hi inclou com una activitat generada pel Pla de recuperació i promoció del sector oví i cabrum. Aquest pla, elaborat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació conjuntament amb el sector, ha permès identificar aquelles necessitats i prioritats que tenen els productors i les empreses d’oví i cabrum, i plantejar un seguit d’actuacions promocionals i de difusió entre els consumidors.
La producció ovina permet oferir als nostres consumidors un producte d’excel·lent qualitat i propietats nutricionals, alhora que proporciona un benefici mediambiental en estar molt lligada la seva activitat al territori, garantint el manteniment i recuperació d’espais agrícoles tradicionals, mantenint el paisatge i contribuint a l’equilibri territorial. Dins del Pla de Recuperació s’han organitzat diverses jornades arreu del país, amb la voluntat que els carnissers, paradistes dels mercats, restauradors i altres professionals del món de l’hostaleria sàpiguen transmetre als consumidors la millor manera de cuinar-lo, adaptada a les necessitats actuals. Cal donar a conèixer els nous formats, les noves formes de presentació i la cuina que s’adapta al consumidor d’avui.
L’objectiu de la Barbacoa Solidària de Xai i Cabrit de Ramat Català és apropar la carn de xai i cabrit de ramat català, xai i cabrit de proximitat, nascut i criat en explotacions de Catalunya, a tots els públics aficionats a l'alimentació de qualitat.
Barcelona Degusta constitueix l’aparador perfecte, doncs és la gran festa de la gastronomia i l'alimentació a Barcelona que alhora contribueix a potenciar la ciutat com a capital gastronòmica d'abast internacional.
El saló s’adreça a un públic divers i plural, format per famílies, comerciants, productors, gastrònoms, sibarites i altres food-lovers. Alhora, manté una vocació didàctica, lúdica i comercial.
El preu dels tiquets per a degustació és de 2€, que es podran adquirir a la mateixa. El preu inclou un plat amb dos talls de carn de xai o cabrit de ramat català, una llesca de pa de la IGP Pa de Pagès i un tast de vi de la DO Catalunya.
L’import recaptat de la venda dels tiquets es destinarà a la compra de carn de xai i cabrit de ramat català per tal de ser lliurada a institucions benèfiques de la nostra ciutat.
Empreses participants:
- Arte-Sano | fleca i pastisseria natural i ecològica | Cunit (Garraf)
- Can Companyó | oli d’oliva | Llagostera (Gironès)
- Consell Regulador DOP Siurana | Reus (Baix Camp)
- Forn Franquesa | coques | Perafita (Osona)
- Fruta Blanch | melmelades i conserves artesanes de fruita | Lleida
- Garapinyades Ferrer | fruita seca garapinyada | Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental)
- Gori Embotits de la Vall d’en Bas | embotits | Sant Privat d’en Bas (Garrotxa)
- Gremi Carnissers de Barcelona | Barcelona
- Nikolay Hristov Kambarev | fleca i pastisseria ecològica | Sabadell
(Vallès Occidental)
(Vallès Occidental)
- Olivas La Abuela | olives | Vilanova i la Geltrú (Garraf)
- Priordei – Agrofoods&Commerce SL | oli d’oliva verge extra alta gamma Margalef de Montsant (Priorat)
- Shopibeer | cervesa artesana | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.