Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el cicle formatiu de paisatgisme i medi rural per donar resposta a les noves exigències del sector

El Govern aprova el cicle formatiu de paisatgisme i medi rural per donar resposta a les noves exigències del sector

query_builder   29 setembre 2015 14:57

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el cicle formatiu de paisatgisme i medi rural per donar resposta a les noves exigències del sector

  • El nou currículum preveu un perfil professional cada vegada més qualificat, amb coneixements de les tecnologies de la informació, per donar resposta a les necessitats actuals
El Govern ha aprovat avui el decret que estableix el currículum del títol de formació professional de grau superior de paisatgisme i medi rural. L’objectiu del cicle formatiu és donar resposta a les necessitats de qualificació professional detectades a Catalunya en aquest sector, atès que el perfil professional evoluciona cap a les competències relacionades amb la qualitat i la protecció ambiental, amb el manteniment de les zones enjardinades i amb la restauració paisatgística.
 
Per aquest motiu, la titulació incorpora continguts relacionats amb la qualitat i la protecció ambiental, en sintonia amb la producció agroecològica i sostenible. D’altra banda, també preveu continguts relacionats amb el sector de la jardineria, i amb el manteniment dels jardins d'urbanitzacions i habitatges particulars. Finalment, s’incorporen aspectes relacionats amb la restauració paisatgística en zones degradades, en la integració de carreteres dins del paisatge, en enderrocs, i en mines abandonades, entre d’altres.
 
La durada d’aquest cicle de grau superior és de 2.000 hores i s’inscriu dins la família professional agrària. Les competències generals consisteixen a desenvolupar projectes de jardins i zones verdes, i a gestionar la producció de plantes i la producció agrícola. Alhora, preveu la supervisió dels treballs, la programació i l’organització dels recursos materials i humans disponibles, aplicant criteris de rendibilitat econòmica i complint amb la normativa ambiental, de producció ecològica, de producció en viver, de control de qualitat, de seguretat alimentària i de prevenció de riscos laborals.
 
Les principals ocupacions d’aquests titulats són, entre d’altres, personal tècnic en jardineria, disseny de zones enjardinades, capatàs agrícola d’hortes i vivers, personal encarregat de manteniment, conservació i restauració de jardins i parcs, i personal encarregat de recol·lecció de llavors i fruits en altura.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia