Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el contracte programa d'FGC per al període 2015-2016

El Govern aprova el contracte programa d'FGC per al període 2015-2016

query_builder   29 setembre 2015 14:55

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el contracte programa d'FGC per al període 2015-2016

  • Entre els objectius de la companyia d’aquest dos anys hi ha el perllongament del servei a Terrassa, a Sabadell i la millora de la línia de Lleida-la Pobla de Segur
El Govern ha aprovat el contracte programa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGCI) per als anys 2015 i 2016 que permetrà l’empresa pública fer front a les inversions i explotacions previstes d’acord amb les funcions que té encomanades en el marc de la normativa vigent. Aquest contracte programa és per als anys 2015 i 2016. Entre els objectius d’aquest període hi ha el perllongament de Terrassa, en servei des de finals de juliol d’aquest any; el perllongament de Sabadell, previst per al 2016; i millorar el servei a la línia de Lleida-la Pobla de Segur, on hi ha prevista la posada en funcionament, durant el 2016, de nous trens.
 
El contracte programa és l’instrument de planificació que facilita l’exercici de les funcions que FGC té assignades en compliment de la normativa vigent. FGC gestiona les línies metropolitanes d’FGC, és a dir, les línies Barcelona – Vallès (Barcelona – Terrassa – Sabadell) i la línia Llobregat – Anoia (Barcelona – Martorell – Manresa i Igualada, així com el transport de mercaderies), la línia Lleida-la Pobla, les estacions d’esquí de La Molina, d’Espot i Port Ainé, la Vall de Núria, l’explotació de Montserrat i el ferrocarril turístic de l’Alt Llobregat. Així mateix, FGC té participació en Autometro, SA, Cargometro Rail Transport, SA i Vallter, SA.
 
En el seu Pla d’Actuació FGC estableix que els seus objectius estratègics per al període són:
 
·         Millorar els resultats econòmics. Millorar el coeficient de cobertura tractant d’assolir, a mitjà termini, l’equilibri del compte de resultats operatius a tots els seus àmbits d’activitat.
·         Mantenir els alts nivells de qualitat en el servei que caracteritzen FGC.
·         Augmentar l’eficiència, en general, més enllà dels aspectes econòmics.
·         Millorar els serveis, sempre que es pugui assolir a cost zero, o molt baix.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia