Direcció General de Comunicació

El Govern integra la representació del Govern a l'Alguer en la Delegació del Govern a Itàlia

El Govern integra la representació del Govern a l'Alguer en la Delegació del Govern a Itàlia

query_builder   6 octubre 2015 00:40

event_note Nota de premsa

El Govern integra la representació del Govern a l'Alguer en la Delegació del Govern a Itàlia

 
·         El delegat del Govern a Itàlia serà el responsable de la relació amb l’Alguer, territori amb uns intensos vincles històrics i culturals amb Catalunya
 
·         L’acord exemplifica la millora de la coordinació i coherència entre totes les iniciatives i accions exteriors del Govern
 
El Govern ha aprovat aquest matí un acord que preveu que la direcció i supervisió de la gestió d’activitats de promoció i representació del Govern de la Generalitat a la ciutat de l’Alguer passi a correspondre al Departament de la Presidència, per mitjà de la Delegació del Govern de la Generalitat a Itàlia.
 
Fins ara la representació del Govern a l’Alguer depenia de l’Institut Ramon Llull, que es feia càrrec d’un espai cedit per l’Ajuntament de l’Alguer. A partir d’ara serà el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, el responsable de la relació del Govern amb aquest territori, que té uns vincles històrics, lingüístics i culturals molt forts amb Catalunya.
 
Aquesta integració és un pas més en la millora de la coordinació del Govern pel que fa als seus afers exteriors. La Llei d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea té entre els seus objectius assolir una major coordinació i coherència entre totes les iniciatives i accions exteriors que duen a terme les diferents unitats de la Generalitat.
 
La Delegació del Govern a Itàlia
 
El 25 de desembre de 2014 es va crear la Delegació del Govern de la Generalitat a Itàlia mitjançant el Decret 168/2014 i la seu va entrar en funcionament el 16 de juny de 2015. La Delegació té entre les seves funcions facilitar les relacions bilaterals amb les autoritats de la República Italiana, així com amb els altres governs descentralitzats en l’àmbit de les competències de la Generalitat.
 
D’altra banda, l’Estatut d’autonomia de Catalunya estableix a l’article 6.4 que la Generalitat ha de promoure la comunicació i la cooperació amb les altres comunitats i els altres territoris que comparteixen patrimoni lingüístic amb Catalunya. Així mateix, l’article 12 del mateix Estatut disposa que la Generalitat ha de promoure la comunicació, l’intercanvi cultural i la cooperació amb les comunitats i territoris pertanyents o no a l’Estat espanyol, que tenen vincles històrics, lingüístics i culturals amb Catalunya.
`