Direcció General de Comunicació

FP

El Govern adapta els cicles formatius de disseny i moblament i de construcció per donar resposta a l'evolució dels sectors

query_builder   20 octubre 2015 13:53

event_note Nota de premsa

El Govern adapta els cicles formatius de disseny i moblament i de construcció per donar resposta a l'evolució dels sectors

  • Ambdós títols també s’han renovat per adequar-se a la formació professional establerta a la LOE
El Govern ha aprovat els decrets que estableixen els currículums dels cicles formatius de grau superior de disseny i moblament i de grau mitjà de construcció amb l’objectiu de donar resposta a l’evolució i a les necessitats d’aquests sectors. Així mateix, els currículums s’han adequat a la formació professional establerta a la LOE (Llei orgànica d’educació) i també se n’han ampliat els continguts. Aquests títols estan desenvolupats d’acord amb el catàleg de qualificacions professionals de Catalunya que permet la integració dels sistemes educatiu i laboral en la formació professional.
 
Pel que fa al currículum de grau superior de disseny i moblament, amplia els continguts relacionats amb la incorporació de nous materials i tecnologies, principalment en els processos de mecanització i d’acabats. Té en compte també les exigències de la normativa pel que fa a la qualitat i al mediambient, que implicaran la substitució d’equips convencionals per altres de més avançats i l’adaptació o canvis dels processos i dels sistemes productius. D’aquesta manera, el títol dóna resposta a les necessitats del sector perquè el perfil professional que proposa evoluciona cap a un increment en la presa de decisions sobre el control de processos de producció, cada cop més automatitzats, així com en la realització de funcions de planificació, manteniment, qualitat i prevenció de riscos laborals en la petita empresa.
 
El nou currículum de grau mitjà de construcció incorpora continguts relatius a la utilització de nous materials i de prefabricats i a la construcció d’infraestructures intel·ligents, en què destaca la importància creixent dels serveis que aporten solucions per millorar el confort dels usuaris. Es preveu també l’increment en el grau d’automatització dels processos d’execució, la reducció de la producció a peu d’obra i l’aplicació de les normatives de qualitat del sector. A més a més s’incorporen les tecnologies de la informació i de la comunicació a totes les fases dels processos de construcció mitjançant la utilització de programes informàtics integrats. Així, el currículum dóna resposta a les necessitats educatives dels sectors atès que està orientat a les necessitats del client i té com a objectiu prioritari la seguretat i la salut laboral.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia