Direcció General de Comunicació

Nano

El Govern renovarà el conveni de cooperació transfronterera que garanteix la continuïtat de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP)

query_builder   27 octubre 2015 14:52

event_note Nota de premsa

El Govern renovarà el conveni de cooperació transfronterera que garanteix la continuïtat de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP)

  • La Comunitat de Treball dels Pirineus exerceix d’espai d’intercanvi transfronterer per resoldre problemes compartits en matèria de transports, de formació, de recerca, de patrimoni i de desenvolupament sostenible, entre d’altres
  •  Actualment la CTP inclou Catalunya, Aragó, Navarra, Euskadi, el Principat d’Andorra i les regions franceses d’Aquitània, Migjorn-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló
  • La CTP és autoritat de gestió del Programa europeu de cooperació transfronterera 'Interreg V-A Espanya França Andorra' (POCTEFA)
El Consell Executiu ha aprovat l’acord per renovar el conveni interadministratiu de cooperació transfronterera pel qual es va crear el consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP). Amb aquest acord, el Govern de la Generalitat de Catalunya referma el seu compromís amb la cooperació transfronterera als Pirineus.
 
La Comunitat de Treball dels Pirineus té com a principal objectiu contribuir al desenvolupament del massís pirinenc i exerceix d’espai d’intercanvi transfronterer, per tal de resoldre conjuntament problemes compartits en matèria de transports, de formació, de recerca, de patrimoni i de desenvolupament sostenible, entre d’altres. Els socis de la CTP treballen al si de comissions temàtiques que els permeten creuar les seves experiències i trobar solucions innovadores.
 
Entre d’altres, la CTP és autoritat de gestió del POCTEFA 2014-2020, el ‘Programa europeu de cooperació transfronterera ‘Interreg V-A EspanyaFrança Andorra'. La Comissió Europea va aprovar el passat mes de maig el nou programa de cooperació, que contempla ajudes per un valor de gairebé 190 milions d'euros procedents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Això representa un 12% més de finançament europeu respecte del període anterior (2007-2013), durant el qual el programa va cofinançar 152 projectes als territoris que formen part de la CTP.
 
La Comunitat de Treball dels Pirineus neix l’any 1983 sota l’impuls del Consell d’Europa, amb la voluntat de crear una estructura de cooperació transfronterera als Pirineus, similar a les que existien en altres fronteres europees. L’any 2005, la CTP es va dotar d’un Consorci, entitat jurídica de dret públic espanyol, oferint-li un nou impuls d’intervenció sobretot a favor de la gestió de fons i dels programes europeus. Actualment, la CTP inclou Catalunya, Aragó, Navarra, Euskadi, el Principat d’Andorra i les regions franceses d’Aquitània, Migjorn-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló.
 
Cal afegir que aquest dijous tindrà lloc a Andorra la Vella el XXXIIIè Consell plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus, que comptarà amb la participació del secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, i la directora general de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia