Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat certifica Castelldefels com a Destinació de Turisme Familiar

query_builder   28 octubre 2015 15:40

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat certifica Castelldefels com a Destinació de Turisme Familiar

Foto de família de les empreses de Castelldefels amb la CTF
Foto de família de les empreses de Castelldefels amb la CTF

 

  • El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha lliurat el diploma de Destinació de Turisme Familiar a l’alcaldessa del municipi, i les plaques acreditatives a 34 establiments i empreses adherits al segell.

 

  • Catalunya compta actualment amb 22 Destinacions de Turisme Familiar i 6 més en procés de certificació.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha lliurat avui a l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, el diploma que certifica el municipi com a Destinació de Turisme Familiar (DTF). El conseller Puig i l’alcaldessa també han lliurat les plaques acreditatives als  34 establiments i empreses adherits al segell DTF: 11 allotjaments turístics (que representen prop del 25% de l’oferta total de la destinació); 16 restaurants, 5 empreses d’activitats culturals i de lleure; i 2 oficines de turisme. Castelldefels supera el mínim que l’ACT exigeix per assolir la certificació de DTF, fet que confirma l’alt grau d’implicació del sector turístic, públic i privat, dels dos municipis en aquest projecte.
 
El conseller Puig ha afirmat que “la qualitat i l’especialització intel·ligent són factors d’èxit. Identificar segments, com en aquest cas el turisme familiar, ens garanteix satisfer una demanda cada cop més exigent”.
 
Felip Puig també ha explicat que “l’aposta per l’excel·lència, per un turisme sostenible i responsable permetrà a Catalunya continuar mantenint la seva posició com a destinació turística d’èxit. Una posició que no seria possible sense la bona concertació públicoprivada i sense l’esforç important dels empresaris que treballen per renovar i millorar els seus serveis i les seves instal·lacions per oferir experiències turístiques  de qualitat”.
 
El conseller ha destacat Castelldefels com “un dels referents de la nostra costa” i ha agraït els professionals que avui han rebut la certificació DTF la seva bona tasca “que requereix molts esforços però que també dóna moltes satisfaccions”.
 
Per la seva part, l’alcaldessa de Castelldefels ha assegurat que “aquesta certificació suposa una injecció d’orgull i optimisme, un reconeixement a la feina feta i una oportunitat per seguir endavant en la feina de consolidar el municipi com un enclavament privilegiat per ser gaudit per ciutadans i per turistes”.
 
 
Els principals atractius de Castelldefels com a destinació de turisme familiar són el seu clima mediterrani càlid i una àmplia platja de fina sorra de més de 5 km, reconeguda amb totes les distincions de qualitat, entre elles la Bandera Blava. 
 
La ciutat és també un lloc idoni per les famílies amants de la natura, ja que Castelldefels descansa als peus del Garraf on podrà realitzar passejos, esports i tota mena d'oci relacionat amb l'entorn natural. Per a aquells enamorats del patrimoni cultural, el castell de Castelldefels és el reclam turístic per excel·lència. Un altre punt fort de Castelldefels és la seva gastronomia, diversa i de qualitat i d'una gran varietat d'allotjaments com hotels, apartaments, un càmping i empreses d'activitats culturals i lúdiques destinades a famílies. Cal recordar que Castelldefels també disposa des de l’any 2009 de la certificació Destinació de Turisme Esportiu –atorgada també per la Generalitat- en les modalitats de rem i piragüisme en aigües tranquil·les que tenen lloc al Canal Olímpic de Catalunya.
 
Amb aquesta nova certificació, l’Agència Catalana de Turisme segueix apostant per al turisme familiar com un dels seus principals segments de mercat. En aquest sentit, un dels principals objectius del segell DTF per a municipis del litoral és el reposicionament de destinacions madures molt conegudes pel turista o bé d’aquelles en les que cal un impuls que les faci encara més atractives davant de l’oferta creixent de sol i platja de l’arc mediterrani amb l’objectiu d’ajudar-les a diferenciar-se de la competència.
 
En aquest acte de certificació també han assistit el director general de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, i representants del sector turístic de la zona.
 
Què és una Destinació de Turisme Familiar?
 
La certificació de Destinació de Turisme Familiar és un segell d’especialització que atorga l’ACT a un municipi o conjunt de municipis, que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta a més d’un projecte de col·laboració públicoprivada, donat que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.
 
Les destinacions certificades amb aquest segell destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront el client familiar. Les destinacions que vulguin ser certificades com a DTF han de complir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d’establiments i serveis turístics.
 
Amb la certificació d’avui, el segell DTF compta amb 22 destinacions certificades: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Lloret de Mar, Roses, Torroella de Montgrí-L’Estartit, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava; Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna, Vilanova i la Geltrú i Castelldefels, a Costa Barcelona; Calafell, Cambrils, El Vendrell, Salou i Vila-seca/La Pineda Platja, a Costa Daurada; i les Valls d’Àneu, Muntanyes de Prades, Berga i la Vall de Boí, a l’interior. A més, 6 destinacions (5 a l’interior i una al litoral) es troben actualment en procés de certificació. Aquestes certificacions suposen més de 700 empreses adherides al programa DTF arreu de Catalunya.
 
I Congrés Internacional de Turisme Familiar

Precisament, amb l’objectiu d’analitzar i aprofundir en les claus d’aquest segment estratègic per a Catalunya, l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, organitzen el I Congrés Internacional de Turisme Familiar. La trobada tindrà lloc els propers 12 i 13 de novembre al Centre de Convencions de PortAventura.
 
Aquest Congrés ha de servir per nodrir el sector de reflexions i d’informació acadèmica i científica sobre aquest segment. El programa està dissenyat per mostrar les millors iniciatives nacionals i internacionals i per poder escoltar ponents d’arreu del món que aportaran estudis i dades sòlides sobre el turisme familiar.
 
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twiter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom

2  

Fitxers adjunts

liurament a l'alcaldessa del diploma que acredita el municipi com a DTF

liurament a l'alcaldessa del diploma que acredita el municipi com a DTF
JPG | 507

Foto de família de les empreses de Castelldefels amb la CTF

Foto de família de les empreses de Castelldefels amb la CTF
JPG | 503

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia