Educació

Irene Rigau: "Volem que el nom d'Abel Martínez es mantingui viu i sigui un punt de referència per als docents"

Ensenyament impulsa una càtedra amb la UdL que vol ser un espai de reflexió i anàlisi al voltant de l'educació i l'adolescència

query_builder   4 novembre 2015 19:53

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "Volem que el nom d'Abel Martínez es mantingui viu i sigui un punt de referència per als docents"

Ensenyament impulsa una càtedra amb la UdL que vol ser un espai de reflexió i anàlisi al voltant de l'educació i l'adolescència

foto
La consellera d'Ensenyament,  Irene Rigau,  ha destacat avui que amb la creació de la càtedra Abel Martínez "volem que el seu nom és mantingui viu i sigui un far, un punt de referència per als docents". Rigau ha fet aquestes declaracions durant la presentació aquesta tarda de la càtedra Abel Martínez a Lleida. La titular d'Ensenyament i el rector de la Universitat de Lleida,  Roberto Fernández, han signat el conveni de creació de la càtedra en memòria del professor Abel Martínez,  mort el passat mes d'abril en un centre educatiu de Barcelona. 
 
 
Irene Rigau ha destacat que la càtedra suposarà "difondre la recerca per millorar l'atenció als alumnes i per donar més eines d'atenció precoç als professors dels centres ". Rigau ha recordat que la mort d'Abel Martínez "va representar pel sistema educatiu una sotragada important.  Vam entendre que li devíem un homenatge permanent, no fugisser, en els àmbits on havia donat la vida : l'adolescència i l'educació ".  
 
La consellera ha remarcat que amb la càtedra els professors tenen la possibilitat de "crear una línia de pensament que ajudi a prevenir i entendre determinades interferències en l'ensenyament relacionades amb problemes psiquiàtrics". En aquest sentit, ha afegit que "hi ha molt a dir. La salut està molt estudiada i els centres han de poder rebre i conèixer aquesta informació. La càtedra pot ajudar i enfortirà els coneixements dels docents sobre l'adolescència".
 
La càtedra vol ser un espai de reflexió i anàlisi al voltant de l'educació i l'adolescència tant al sistema educatiu com en l'educació en el lleure. D'aquesta manera, es facilitarà la identificació de les necessitats dels adolescents i es potenciarà la recerca i la innovació per tal de facilitar la tasca als centres educatius. Alhora, els propis centres,  la universitat, l'administració i les entitats podran establir línies de treball conjuntes per estudiar el paper de l'adolescència dins del sistema educatiu i coordinar projectes d'investigació. 
 
És crearà també un consell assessor amb representants de la Universitat de Lleida i dels departaments d'Ensenyament i Salut per tal de definir les estratègies de treball.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 676

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia