Direcció General de Comunicació

Altres acords

Altres acords del Govern

query_builder   10 novembre 2015 13:01

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

La Generalitat i l’organització europea Clean Sky col·laboraran per impulsar projectes en la indústria aeronàutica
 
La Generalitat ha ratificat la signatura del conveni de col·laboració entre ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa– i l’organització europea Clean Sky per impulsar la participació d’empreses catalanes en projectes de la indústria aeronàutica. Aquest memoràndum d’entesa es va signar el passat 9 de juliol passat entre el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i el director de Clean Sky, Eric Dautriat.
 
Clean Sky Joint Undertaking (CSJU) és el programa d’investigació del sector aeronàutic més ambiciós que mai s’ha posat en marxa a Europa. Compta amb un pressupost de 4.000 M€ fins a l’any 2020 i busca desenvolupar tecnologies innovadores per millorar el comportament mediambiental dels avions i el transport aeri europeu.
 
El pressupost del CSJU prové del programa Horizon2020 i és la continuació del programa Clean Sky, que en el període 2008-2013 va aportar 8,7 M€ a empreses i centres tecnològics catalans. A través d’aquest conveni, ACCIÓ identificarà possibles sinergies entre els programes i serveis d’innovació que gestiona l’agència i les actuacions promogudes per la iniciativa CSJU, amb l’objectiu de promoure la capacitació tecnològica d’empreses catalanes en aquest àmbit i d’incrementar la participació de Catalunya en l’obtenció de fons europeus. El conveni té una durada de tres anys.
 
Renovació del conveni amb l’Estat en matèria de control i inspecció de l’activitat pesquera
 
El Govern ha aprovat la subscripció de la renovació del conveni de col·laboració entre l'Administració de l'Estat, a través del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), i l'Administració de la Generalitat, a través del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), en matèria de control i inspecció de l’activitat pesquera.
 
Aquest conveni abasta diferents camps d'actuació, i formalitza l’autorització especial i gratuïta d’ús de la patrullera lleugera ‘Lluerna’ al DARP. El conveni té una durada de quatre anys, prorrogable per mutu acord.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia