Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   17 novembre 2015 15:38

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

Declaració del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella com a bé cultural d’interès nacional
 
El Govern ha acordat declarar bé cultural d’interès nacional, en la categoria de zona paleontològica, el Camp dels Ninots de Caldes de Malavella (Selva). El jaciment forma part d’un edifici volcànic de morfologia irregular. Un cop l’activitat volcànica va cessar, el cràter, d’uns 275.000 m², es va omplir d’aigua i va donar lloc a un llac que es va anar omplint de sediments fins al seu rebliment i posterior erosió. Els estudis paleoclimàtics i de reconstrucció paleoambiental al Camp dels Ninots i les dades que aporten esdevenen cabdals per al coneixement del clima i el paisatge d’aquesta regió durant el Pliocè.
 
El jaciment destaca per la presència d’una abundant representació d’esquelets sencers de grans i petits vertebrats. Destaquen els rinoceronts, els tapirs i els bòvids. També es documenten tortugues, granotes verdes, ofegabous, tritons palmats, peixos d’aigua dolça i aus. L’elevat nombre d’individus que conté en suggereix una mort sobtada, probablement produïda per la inhalació de gasos del volcà durant el període pliocènic.
 
Pel que fa a les restes paleobotàniques, destaca la gran quantitat de restes vegetals, especialment d’empremtes de fulles, tiges i llavors, així com un important registre pol·línic. Aquestes dades han permès reconstruir l’ecosistema vegetal, des de la vegetació aquàtica i amfíbia, fins al bosc de ribera, formada sobretot per verns, i la de més enllà del llac, amb laurisilva, alzinars subtropicals, grèvols i arbres caducifolis com ara els noguers. La presència d'ocupació humana al nord i nord-est del jaciment, on s’han recuperat restes de finals del Plistocè, aporta alt valor geològic i paleontològic al Camp dels Ninots.
 
El jaciment, situat a l’extrem oest del terme municipal de Caldes de Malavella, pren el nom del topònim del paratge, el qual deriva de la presència de menilites, una varietat de mineral, que es presenta en forma de nòduls arronyonats que s’anomenen col·loquialment ninots. Actualment els terrenys d’aquest paratge són majoritàriament camps de conreu.
 
Derogació del Decret 81/2015, de jornada i horaris de treball del personal del Cos d'Agents Rurals

El Govern ha aprovat derogar el Decret 81/2015, de 26 de maig, de jornada i horaris de treball del personal del Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
El personal del Cos d'Agents Rurals es regeix per la Llei 17/2003, de 4 de juliol, del cos d’agents rurals, per les normes que la despleguen i per la resta de normes reguladores del règim del personal funcionari de l’Administració de la Generalitat. Fins ara les condicions de treball d’aquest Cos es regulaven per un Acord per al període 2010-2014, i que va ser denunciat en temps i forma i comunicat a la Mesa sectorial de negociació del personal d’administració i tècnic. Les negociacions per a un nou acord de condicions de treball van finalitzar sense un nou acord.
 
Així, atesa la necessitat d’establir un règim jurídic específic per al Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, el Govern va aprovar el Decret 81/2015, de 26 de maig, de jornada i horaris de treball del personal del Cos d'Agents Rurals. Posteriorment, es va iniciar un nou període de negociacions que han permès que aquest estiu s’hagi arribat a un nou acord de la Mesa sectorial de negociació del personal d’administració i tècnic sobre les condicions de treball del Cos d’Agents Rurals de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per al període 2015-2019; i aquest acord ha estat ratificat per l’Acord del Govern del setembre passat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia