Foto WEB
Un moment del tast de vins guiat, en el decurs de la visita als Cellers Raimat.
 
El conseller inaugurà, aquesta tarda, la XIX edició de la Fira de l’Oli, dels Cítrics i del Comerç de Santa Barbarà, i posteriorment es desplaçarà a Amposta per a visitar la seu de la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre, amb qui es reunirà
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Ciuraneta, acompanyat del director general de d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, ha visitat aquest matí de divendres, 20 de novembre, els Cellers Raimat.
 
La història dels Cellers Raimat es remunta a 1914, quan el senyor Manuel Raventós i Domènech, propietari de Codorniu, va adquirir unes terres àrides i infèrtils al terme de Lleida per a convertir-les en el que avui és la major finca d’Europa en mans d’una mateixa família. Raimat és una finca amb el 100% de les seves vinyes certificades com a sostenibles pel Consell Català de la Producció Integrada (CCPI), pionera en tecnologies de cultiu i enològiques, que l’han portat a classificar 2.245 hectàrees en parcel·les individuals que es tracten una per una d’acord amb les seves característiques particulars.  Raimat és avui un dels centres d’investigació i desenvolupament vitivinícola líders i estendard de programes de sostenibilitat i medi ambient.
 
FOTO WEB
Una imatge de la visita a la Cooperativa Agroindustrial Catalana i Secció de Crèdit Sant Antoni Abad de La Granadella i a les obres del futur Museu de l'Oli.
Cooperativa Agroindustrial Catalana i Secció de Crèdit Sant Antoni Abad de La Granadella i obres del futur Museu de l'Oli
 
 
Un cop finalitzada la visita als Cellers Raimat, el conseller s’ha desplaçat a La Granadella per a visitar la Cooperativa Agroindustrial Catalana i Secció de Crèdit Sant Antoni Abad i les obres del futur Museu de l’Oli, que formarà part de la xarxa territorial del MNACTEC (Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya), on serà l’únic dedicat a l’oli.
 
La inversió en aquest equipament és complementària al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC), inaugurat el 20 de març, i que es vol consolidar com ‘el quilòmetre 0 de l’oleoturisme a la zona, té per finalitat promoure la cultura de l’oli posant especial èmfasi en la ‘gastronomia’, les experiències sensorials i el turisme vivencial al voltant de les rutes de l’oli, les cabanes de volta i els paisatges de la pedra seca.
 
El CCOC comptarà amb diferents i singulars ‘Espais d’experiències gastronòmiques’, on es realitzarà tot tipus de maridatges gastronòmics, presentacions, tastos d’oli, de vi i d’altres productes del territori, i amb un espai específic dedicat a les sensacions, ‘l’oli i els sentits’, on es podrà olorar i tastar els diferents tipus d’oli verge extra que és produeixen a la zona.
 
Aquestes dues actuacions, entre altres, tenen per finalitat convertir La Granadella, i per tant, la comarca de les Garrigues en referents catalans de l’oli i de l’oleoturisme.
 
L’execució d’aquestes accions s’emmarca dins del Pla de Desenvolupament Local Oleoturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes. L’Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat el crear activitat econòmica i ocupació per a frenar l’envelliment de la població i l’emigració de la població jove de les Garrigues.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge 1.

Imatge 1.
JPG | 395

Imatge 2.

Imatge 2.
JPG | 157