- El conseller d’Empresa i Ocupació titlla de “campanya orquestrada per introduir la por” totes les informacions que diuen que les empreses marxen de Catalunya a causa del procés
- Puig explica que aquestes empreses han canviat la seu fiscal però “no han modificat la seva unitat productiva”
- El mandatari català es pregunta per què aquestes fonts d’informació sols posen èmfasi en les 2600 empreses que han deixat la seu fiscal a Catalunya en els darrers 3 anys i no en les 4000 que ho han fet a Madrid
“No és veritat que hi hagi fuga d’empreses a Catalunya”. Amb aquesta contundència el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig ha desmentit les informacions que, de nou, apareixen en els darrers dies anunciant que en els tres darrers anys, 3000 empreses han marxat de Catalunya a causa del procés.
En un acte sobre finançament de la petita i mitjana empresa organitzat per Pimec, Puig ha afirmat que “hi ha una campanya orquestrada per introduir la por” en les empreses, els inversors i els ciutadans de Catalunya. Una campanya que, segons el conseller, es basa en “informacions distorsionades que no s’ajusten a la realitat i no aguanten comparatives”.
Puig ha volgut deixar ben clar que, igual que a la resta del món “hi ha empreses que canvien la seu fiscal, però no han modificat la ubicació de la seva unitat productiva”. I també ha recordat que, en el període 2008-2010, “quan no hi havia procés” la mitjana d’empreses que deixaven el domicili fiscal català va ser superior al del període 2011-2014.
El conseller no ha volgut restringir aquest debat a senzilles declaracions sinó que ha posat xifres damunt la taula. Mentre a Catalunya el 2014, 987 empreses han variat la seva seu fiscal, a Madrid ho han fet 1388. “Si es mira en %, el 0,38% de les empreses catalanes han canviat la seva seu fiscal a Catalunya, mentre que a Madrid ha estat el 0,68%, quasi el doble”. Agafant la mateixa font d’informació, Axesor “veurem que durant els darrers tres anys, a Catalunya, 2650 han canviat de seu fiscal mentre que a Madrid ho han fet 4102 sense procés sobiranista”.
I davant d’aquestes xifres, Puig s’ha preguntat: “per què es posa èmfasi en les que canvien de seu fiscal a Catalunya i no en les que ho fan a Madrid?”. Per ell la resposta és ben clara: “Estem davant d’una campanya empresarial orquestrada com a conseqüència d’un debat polític de transcendència”.
Puig no ha volgut acabar la reflexió sense explicar que “s’està incrementant de nou les empreses que es creen a Catalunya, estem creixent en inversió estrangera i estem guanyant la lluita contra l’atur”. Tot i això no s’ha amagat de titllar “d’excessives i poc atractives” les polítiques fiscals que han d’aguantar les empreses catalanes i defensa “una política fiscal més favorable per l’economia productiva”. “I això és el que volem canviar, però l’estat no ens deixa”, ha sentenciat el conseller.
Adjuntem quadre -Canvi de domicili fiscal d'empreses Catalunya/Madrid
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter: @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
1