Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Lliurament dels Premis CARTAVí 2015

El conseller d'Agricultura, satisfet amb l'augment de la presència dels vins catalans a Catalunya

L'edició d'enguany ha premiat 12 restaurants, per promocionar amb el seu menú diari els vins emparats en les DO de Catalunya

query_builder   2 desembre 2015 21:47

event_note Nota de premsa

Lliurament dels Premis CARTAVí 2015

El conseller d'Agricultura, satisfet amb l'augment de la presència dels vins catalans a Catalunya

L'edició d'enguany ha premiat 12 restaurants, per promocionar amb el seu menú diari els vins emparats en les DO de Catalunya

El conseller Ciuraneta en la edició dels Premis CARTAVÍ

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, ha presidit aquesta tarda a Barcelona, al Palau Reial del Pedralbes, una nova edició dels Premis CARTAVÍ, el principal objectiu dels quals és distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una promoció dels vins emparats en qualsevol de les denominacions d’origen (DO) catalanes.
 
En el decurs de la seva intervenció, el conseller s’ha mostrat molt satisfet amb “la creixent presència dels vins catalans a casa nostra”, i ha recordat que aquest any el començàvem amb “una gran notícia, per primera vegada, els vins catalans són líders de vendes a Catalunya, amb un 33,7% del mercat, i superen el tradicional lideratge dels vins de Rioja, segons l’informe Nilsen de l’INCAVI".
 
Tanmateix, Ciuraneta també ha insistit que “encara tenim molt camí per recórrer. Molta feina per fer i per fer-la conjuntament. Especialment en el canal de l’hostaleria, per això crec que els CARTAVÍ són de gran importància a l'hora  de reivindicar i defensar la promoció dels nostres vins. Són una aposta pels vins de proximitat, pels vins catalans. Per estrènyer els llaços entre els restauradors, els cellers i el consumidors”.
 
Finalment, el conseller ha assenyalat que “el mercat on el nostre vi té més possibilitats de creixement és el mateix territori. Cal explicar el que fem i els tresors que ens dóna la nostra terra. Ben a prop de casa es fan uns vins singulars, excepcionals, que conquereixen els mercats internacionals i els rànquings més prestigiosos del món. Tenim raons per fer que cada cop siguin més els que descobreixin el vi que hi ha darrera dels taps de suro de les nostres ampolles”.
 
L’edició dels CARTAVÍ d’aquest any és una mica diferent respecte de les anteriors. S’ha dividit la convocatòria dels premis en dues fases: semifinals i una gran final. Les semifinals s’han realitzat a les quatre províncies catalanes: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. I han estat els jurats territorials els que han triat els restaurants finalistes.
 
Un cop valorats, un jurat acreditat ha escollit els guanyadors dels CARTAVÍ2015, tres restaurants per cada província catalana més tres de Barcelona capital. Així, d’un total de 50 finalistes, s’han premiat 12 restaurants.
 
CARTAVÍ 2015 ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), de l’Associació Catalana de Sumillers, FIVIN, i de les onze DO catalanes.
 
 
Restaurants guanyadors per províncies i categories:
 
Província de Tarragona:
-     Categoria A: Restaurant LES MOLES, d’Ulldecona.
-     Categoria B: Restaurant L’HOSTAL SPORT, de Falset.
-    Categoria C: Deserta.

Província de Lleida:
-     Categoria  A: Restaurant LA BOSCANA, de Bellvís
-     Categoria B: Restaurant L’ESTEL DE LA MERCÈ, de Lleida
-     La categoria C: Deserta.

Província de Girona:
-     Categoria  A: Restaurant VICUS, de PALS
-   Categoria B: Restaurant ANTAVIANA, de Figueres
-   Categoria C: Restaurant CAFÈ EUROPA, d’OLOT.

Província de Barcelona:
-     Categoria  A: Restaurant CA L’IGNASI, de Cantonigròs
-     Categoria B: Restaurant L’ERA, d’Arenys de Munt
-    Categoria C: Restaurant LA GURMETERIA, de Terrassa
 
Ciutat de Barcelona:
-     Categoria A: Restaurant La Taverna del Clínic
-     Categoria B: Restaurant La Llavor dels Orígens
-     Categoria C: Deserta.
 
Categoria A: preu mitjà del menú de més de 35 euros
Categoria B: preu mitjà del menú de 15 a 35 euros
Categoria C: preu mitjà del menú de fins a 15 euros
 
Premi especial del jurat:
 
El premi especial  de l’organització CARTAVÍ 2015. Aquesta distinció recau en les ONZE DENOMINACIONS D’ORIGEN CATALANES.


 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia