Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   15 desembre 2015 14:46

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

Acord amb el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària per promoure l’FP d’emergències sanitàries
 
El Govern ha aprovat la subscripció d’un acord de col·laboració entre el Departament d'Ensenyament i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària per promoure el cicle formatiu de grau mitjà d’emergències sanitàries. A més, s’estableixen les condicions per facilitar la qualificació professional del personal treballador del sector d’emergències.
 
Es preveu que es pugui impartir, en l’àmbit de la formació professional del sistema educatiu, una oferta formativa adreçada a treballadors del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària perquè puguin cursar aquests ensenyaments, de forma flexible, mitjançant la matrícula per mòduls o unitats formatives soltes.
 
L’objectiu és aconseguir ampliar l’aprenentatge de les persones treballadores al llarg de la seva vida. Per això, el Departament d'Ensenyament facilitarà el desenvolupament de la formació, ja sigui en la modalitat d’educació a distància, a través de l’Institut Obert de Catalunya, i en la modalitat presencial, mitjançant altres instituts que tenen implantada la formació.
 
L’acord també preveu facilitar al personal treballador del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària el reconeixement acadèmic de la seva experiència laboral, i podrà rebre assessorament professional per tal de facilitar-ne el reconeixement. Així mateix, també s’oferirà orientació al personal del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària que es prepari per a les proves d’accés a cicles formatius, mitjançant activitats d’informació, orientació i assessorament realitzades pels instituts.
 
Creació de la Taula de la Qualitat de l’Aire al Camp de Tarragona
 
El Govern ha aprovat la creació de la Taula de Qualitat de l’Aire al Camp de Tarragona, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat, com a òrgan de caràcter deliberatiu amb l’objectiu de ser un espai territorial d’informació, participació i consulta en l’àmbit de la qualitat de l’aire i el seu risc potencial sobre la salut al Camp de Tarragona.
 
L’objectiu d’aquest òrgan és donar a conèixer els programes de treball i els estudis realitzats o que es duguin a terme en aquest àmbit per l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Les funcions de la Taula de Qualitat de l’Aire són informatives i consultives, amb l’objectiu de col·laborar amb els departaments de Territori i Sostenibilitat, de Salut i d’Interior en l’anàlisi de la qualitat de l’aire i els possibles efectes sobre la salut.
 
La Taula està conformada per agents socials, administracions, centres de recerca i empreses, per abordar la problemàtica de la qualitat de l’aire i les emissions atmosfèriques al Camp.
 
Per primer cop, el Govern assumeix el compromís de garantir un programa estable de vigilància atmosfèrica d’aquells contaminants que no estan regulats en la normativa ambiental. Atenent la singularitat d’aquesta zona, on coexisteixen un dels pols petroquímics més importants de la Mediterrània amb una àrea residencial, s’ha decidit crear una estructura pròpia per impulsar les accions de prevenció i control d’acord amb les seves especificitats.
 
Modificació dels Estatuts del consorci Centre de Visió per Computació (CVC)
 
El Govern ha aprovat la modificació i el text íntegre dels Estatuts del consorci Centre de Visió per Computació (CVC), per adequar-los a la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local i, específicament, al nou règim jurídic dels consorcis que s’hi preveu a través de la disposició addicional vintena que s’afegeix a la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
 
El CVC s’adscriu a la Generalitat de Catalunya i es regeix pel seu règim pressupostari, de comptabilitat i de control aplicable, tenint en compte el règim jurídic específic aplicable als centres de recerca de Catalunya (centres CERCA). Els Estatuts també s’ajusten a la Llei de racionalització del sector públic i altres mesures de reforma administrativa en relació amb el dret de separació del consorci i la seva dissolució i liquidació, si s’escau.
 
Les institucions constitutives del consorci Centre de Visió per Computació (CVC) són l’Administració de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El seu objecte és la recerca, el desenvolupament i el foment de la visió per computador.
 
Les funcions del CVC  són executar programes de recerca bàsica i aplicada de prestigi i d’impacte internacional; desenvolupar aplicacions de la visió per computador en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació; formar científics i professionals d’alt nivell; donar suport i assessorar la UAB, altres institucions i la indústria, i transferir el coneixement generat a les empreses i la societat en general.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia