Empresa i Treball

TURISME

Catalunya presenta a Brussel·les les prioritats de la xarxa europea de turisme sostenible NECSTouR durant els 3 anys de presidència catalana

query_builder   16 desembre 2015 12:15

event_note Nota de premsa

TURISME

Catalunya presenta a Brussel·les les prioritats de la xarxa europea de turisme sostenible NECSTouR durant els 3 anys de presidència catalana

 
  • En el marc de l’Assemblea General de NECSTouR, celebrada a finals d’octubre a Brussel·les, Catalunya va ser escollida per ocupar la presidència. Flandes n’ocuparà la vicepresidència; la Toscana, la secretaria general; i la regió sueca de Västra Götaland, la tresoreria.
 
  • Durant els seus tres anys de presidència, Catalunya vol posicionar la xarxa com a portaveu de les regions en matèria turística davant les institucions europees i abordar temes com ara la desestacionalització, l’economia col·laborativa i la renovació integral de destinacions, entre d’altres.

Catalunya ha presidit la primera reunió del Comitè Executiu de NECSTouR, que ha tingut lloc a Brussel·les, per determinar les línies que marcaran la presidència catalana en els propers tres anys. En el marc de l’Assemblea General d’aquesta xarxa europea de turisme sostenible, celebrada fa unes setmanes, Catalunya va ser escollida per presidir-la durant els propers 3 anys. Flandes n’ocupa la vicepresidència; la Toscana, la Secretaria General; i la regió sueca de Västra Götaland, la Tresoreria.
 
En aquesta primera reunió del Comitè Executiu, Catalunya ha plantejat, entre d’altres reptes, les prioritats següents:
 
  • Fer de lobby i posicionar la xarxa dins la Comissió Europea, el Parlament Europeu i d’altres institucions europees, donant-li més visibilitat i erigint-se en portaveu de les regions en qüestions de normativa i legislació.
  • Treballar de manera decidida per la desestacionalització, un repte comú que afecta moltes destinacions turístiques. A través del disseny de programes específics que directament incentivin la creació i posada en valor de productes consumibles tot l’any.
  • Posar en marxa plans de renovació integral de les destinacions turístiques.
  • Analitzar el fenomen de l’economia col·laborativa en el sector turístic, tenint en compte el paper de les tecnologies i de les noves plataformes tecnològiques, trobant un equilibri que garanteixi la protecció dels consumidors i  els greuges comparatius respecte els sector tradicionals.
  • Apostar pel turisme cultural com un producte estratègic i per tant es tractaria d’estudiar i proposar solucions per tal d’ajudar les destinacions a mantenir i/o rehabilitar elements culturals bàsics per a l’atractiu i dinamització de la seva oferta.
  • Pel que fa al turisme responsable, Catalunya proposa treballar de manera especial tot el que afecta l’accessibilitat dels territoris per tal de consolidar una veritable oferta accessible arreu d’Europa.
 
La reunió ha comptat amb la presència del director de Turisme, Indústria Creativa i Emergent,  de la Direcció General de Creixement de la Comissió Europea (CE), Carlo Corazza, amb qui els representants de NECSTouR han estudiat les possibilitats de col·laboració entre la xarxa i la CE.
 
A banda d’aquests reptes, Catalunya també ha proposat davant del Comitè Executiu de NECSTouR, d’altres objectius a assolir sota el seu mandat, com ara: ampliar el nombre de socis de la xarxa, entre regions, universitats i membres associats del món empresarial, que garanteixin el futur de l’associació; millorar la transferència i l’ús de coneixements entre el món acadèmic i les regions; i continuar treballant en l’obtenció de recursos per poder desenvolupar projectes turístics a les regions que la integren.
 
La presidència dde NECSTouR suposa una oportunitat excel·lent per projectar la imatge de Catalunya i de les seves millors experiències com a destinació turística sostenible. De fet, aquesta ha estat la raó principal de la seva elecció: Catalunya és una destinació consolidada amb una política ben definida en el Pla estratègic de turisme i en el Pla de màrqueting Turístic. La seva maduresa l’ha portat a afrontar problemes i situacions que afecten les destinacions desenvolupades.
 
NECSTouR va ser fundada l’any 2009 per Catalunya, la Toscana i Provença-Alps-Costa Blava. Actualment en formen part una trentena de regions europees i 35 membres associats entre empreses, institucions, universitats i associacions del sector turístic europeu. La xarxa treballa per potenciar la cooperació entre regions europees en la consolidació del turisme sostenible i influir directament en la política turística europea. Per aconseguir-ho es treballa de manera coordinada a través de diferents grups de treball, on es tracten aspectes com ara l’accessibilitat, el canvi climàtic, indicadors de turisme sostenible i el turisme marítim i del litoral, entre d’altres.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom

1  

Imatges

El director de Turisme de la Comissió Europea, Carlo Corazza (al mig), amb representants d'algunes de les regions que formen part del Comitè Executiu de NECSTouR.

El director de Turisme de la Comissió Europea, Carlo Corazza (al mig), amb representants d'algunes de les regions que formen part del Comitè Executiu de NECSTouR. 1705

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia