DARP
El conseller Ciuraneta amb representants de les DOP i IGPs
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Jordi Ciuraneta, acompanyat del director general d’Alimentació i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, s’han reunit avui amb representants de les diferents Denominacions d’Origen Protegit (DOP) i Indicacions Geogràfiques Protegides(IGP). L’objectiu de la trobada ha estat traçar estratègies per a potenciar el segell de les DOP/IGPs Catalanes. La idea tan del departament com de les DOP –IGP és reforçar i prioritzar aquest productes sumant els esforços de tots plegats.
 
Des del DARP s’han realitzat moltes actuacions en aquesta línia al llarg del 2015 i la intenció és seguir treballant en aquest sentit de cara l’any vinent . Així, el departament ha volgut demanar la col·laboració de les DOP i les IGPs en la definició de l’estratègia de promoció per al 2016.
 
En aquest sentit, s’està preparant una campanya conjunta que es desenvoluparà en els propers mesos per tal de promoure el consum d’aquest tipus de productes per part de la població
 
Les DOP i IGP són distintius de qualitat establerts per la Unió Europea que garanteixen el compliment d’uns criteris estrictes i permeten identificar els productes agroalimentaris produïts i elaborats seguint estrictes controls de qualitat. És important conèixer els de casa nostra.
 
La Denominació d’Origen Protegida (DOP) correspon al nom d’un producte originari d’una zona geogràfica determinada. La qualitat o característiques del producte són degudes essencialment o exclusivament al medi geogràfic en què es realitzen la producció, la transformació i l’elaboració.
 
La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) correspon al nom d’un producte originari d’una zona geogràfica determinada. La qualitat, reputació o altra característica del producte pot atribuir-se a aquesta zona geogràfica delimitada on es realitza la producció i/o transformació i/o elaboració.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.