• El Pacte Mundial té per objectiu crear una ciutadania corporativa global compromesa amb els drets humans i del treball, el medi ambient i l’ètica.
  • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, organització avalada per les seves bones pràctiques i governança corporativa, va adherir-se al Pacte Mundial l’any 2004.
Estació Terrassa Nacions Unides
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha renovat recentment la seva adhesió al Pacte Mundial de les Nacions Unides, al qual va adherir-se l’any 2004. El Pacte Mundial (The Global Compact) és una iniciativa internacional que té com a objectiu implicar les empreses en l’assumpció d’uns compromisos descrits en 10 principis i relacionats amb la defensa dels drets humans, d’unes condicions de treball dignes, del respecte al medi ambient i de l’ètica davant la corrupció.
 
L’elaboració d’un Informe de Progrés anual és un dels requisits per formar part del Pacte Mundial. L’informe realitzat per Ferrocarrils ha rebut la qualificació “GC Advanced”, que correspon a una organització amb bones pràctiques en sostenibilitat i bona governança. Només 180 de les més de 4.000 empreses adherides han assolit aquest nivell.
 
L’adhesió al Pacte Mundial és de caràcter voluntari i el compromís adquirit passa per exposar amb transparència els avanços que es realitzen en aquest procés d’implantació, mitjançant l’elaboració d’un informe de progrés anual.
 
Els 10 principis del Pacte Mundial s’articulen en quatre àmbits d’actuació diferents:
 
  • Drets humans
  • Drets del treball
  • Medi ambientLluita contra la corrupció
Altres iniciatives globals en RSE en què participa FGC
 
A més del Pacte Mundial de les Nacions Unides, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya està adherida formalment a les següents iniciatives globals en matèria de responsabilitat corporativa i sostenibilitat i, en conseqüència, assumeix i compleix els principis de cadascuna d’elles:
 
  • Caring for Climate: és una iniciativa del Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA), el Pacte Mundial i el Consell Empresarial Mundial per al Desenvolupament Sostenible (WBCSD) per abordar el canvi climàtic oferint eines i alternatives globals. Ferrocarrils hi està adherit des de l’any 2010.
  • UITP Sustainability Charter: es tracta d’una iniciativa de compromís amb el desenvolupament sostenible i que pretén impulsar polítiques coherents en aquest sentit. La Carta té més de 150 signataris entre les organitzacions i empreses de transport públic de tot el món. L’any 2007 FGC s’hi va adherir.
  • Consell Ciutadà per a la Sostenibilitat: promogut per l’Ajuntament de Barcelona té per objectiu desenvolupar polítiques locals en matèria de sostenibilitat. FGC en forma part des de l’any 2002.
  • Acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle: actuació promoguda per l’Agència Catalana del Canvi Climàtic per impulsar polítiques i accions que contribueixin a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle a Catalunya. FGC s’hi va adherir l’any 2012.
  • Manifest Factor Humà de compromís amb el valor de les persones: iniciativa desenvolupada per les empreses i organitzacions que formen part de la Fundació Factor Humà per expressar la voluntat d’exercir, de manera ètica i responsable, la gestió de les persones. FGC va participar en la seva elaboració l’any 2013.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 193